Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Proiectare si executie instalatii gaze naturale

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Proiectare

Obligatoriu pentru orice modificare adusa instalatiilor de gaze si pentru demararea lucrarilor de racordare la reteaua de distributie a gazelor naturale, proiectul este procedura cea mai complexa a dosarului, care cuprinde traseul intregii instalatii de gaze naturale, consumatorii de combustibili gazosi existenti sau nou montati in imobile si memoriul tehnic al lucrarii.

Odata proiectat de catre un inginer specializat, proiectul trece printro serie de verificari efectuate de personal autorizat in domeniul gazelor si de catre specialisti Operatorului de gaze.

Pretul unui proiect de gaze incepe de la __ lei Tva inclus (valabil pentru persoane fizice ),si poate varia in functie de complexitatea lucrarii. Acesta cuprinde deplasarea presonalului firmei si obtinerea tuturor documentelor emise de furnizorul de gaze
Pretul unui proiect de gaze valabil pentru persoane juridice incepe de la __ lei

obtinerea aprobarii de racordare la reteaua de gaze
plata taxa avizare - __ lei
taxa receptie a dosarului impusa de furnizorul de gaze – __ lei
Pretul poate varia in functie de complexitatea lucrarii si de preferintele clientului de trasare a instalatiei.

Instalatii interioare

Ca urmare a avizarii proiectului si a dosarului depus la furnizorul de gaze, lucrarea fizica de racordare la sistemul de alimentare cu gaze naturale este pasul caruia se acorda atentie sporita si timp necesar pentru efectuare.
La stabilirea traseelor instalatiilor de utilizare a gazelor, se acorda prioritate respectarii conditiilor de siguranta si este de preferat sa se respecte in totalitate normele NTPEE 2008.
Conductele instalatiilor de utilizare interioare se monteaza din otel fara a se ingropa in strat de poliester sau orice alt material de protectie, suprateran, in spatii ventilate, luminate si circulate, cu acces permanent inclusiv in subsoluri. De preferant ca instalatiile sa fie montate pe elemente rezistente (pereti,grinzi,stalpi) sau pe stalpi metalici sau de beton special create in acest scop.

Este obligatoriu ca imobilele cu consumatori de tip masina aragaz, sa aiba grila de ventilatie fara dispozitive de inchidere sau reglaj pentru evacuarea gazelor arse si racord flexibil in standarde. Pentru situatiile in care sunt montate geamuri tip termopan, este obligatorie montarea echipamentelor de protectie formate din senzor si electrovalva. Pentru centralel termice mai mari de 4m � se vor monta pentru o siguranta sporita, pe langa kitul de evacuare, racorduri fixe.

Este interziza trecerea instalatiilor de utilizare, a coloanelor de gaz si a consumatorilor in incaperi ca: uscatorie, baie, ghena, camera de ascensor, spetii de depozitare etc.
Instalatiile trebuie sa fie la vedere si usor accesibile pentru personalul de interventie.
Conectarea aparatelor consumatoare de combustibili gazosi direct la conducta de distributie fara regulator de presiune este interzisa.

Instalatii exterioare

Folosite in mare parte pentru locuintele de la curte, instalatiile exterioare se pot monta din otel suprateran/subteran si din polietailena subteran.
Este de preferat sa se evite traseele lungi supraterane si sa se monteze teava din PE ingropata. In situatia in care acest lucru nu este posibil, conductele montate suprateran vor fi montate pe stalpi de sustinere special create in acest scop, cu bratari sau console, pe peretii exteriori ai cladirilor sau pe garduri stabile din caramida sau beton.
Ca si la instalatiile interioare este obligatorie montarea regulatorului de presiune, a echipamentului de protectie, efectuarea grilei de ventilatie pentru incaperile dotate cu aparat tip masina aragaz, kit de evacuare pentru centralele termice, si racord flexibil sau fix pentru aragaz si/sau centrala termica.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura