Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Vicovia Srl

Editora vicovia va asteapta
0334 404366, 0742 927031

Carte, Visul unei natiuni: Romania Mare

Out of stock
Telefon:
0334 404366
Pret:
16 lei
 

Detalii produs

Statele au nevoie de ideologii si de mituri care sa le justifice existenta. Un stat care nu investeste in promovarea unor valori care sa il diferentieze de altele si care sa arate de ce oamenii trebuie sa fie uniti sub acelasi drapel, va fi sortit pieirii.
Un stat ca sa existe are nevoie in primul rand de basme.
Nu realitatea tine popoarele alaturi ci mai ales povestile, miturile fondatoare, precum si presupusele pericole externe. Istoria pe care o stim este prelucrata cu atentie de partile implicate, in functie de interese. Exagerarile, mitizarea unor personaje, glorificarea unor evenimente, reprezinta acte firesti si care duc la consolidarea unei natiuni.
Dar statele exista daca se bazeaza pe o ideologie, daca exista un plan bine determinat si de care fiecare generatie se tine. Acest plan este in general realizat de intemeietorii unui stat si apoi completat si actualizat in functie de realitatile momentului.
Un stat supravietuieste daca este capabil sa asigure cetatenilor sai senzatia de siguranta si de bunastare.
Axioma fundamentala care sta la baza statului roman este una singura si in jurul ei s-au creat miturile si principalele idei care justifica existenta sa:
Unirea tuturor provinciilor locuite majoritar de catre romani intr-un singur stat, care sa fie aservit intereselor nationale romanesti.

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Vicovia Srl
Persoana de contact: Cucu Viorel
Adresa: Str. Letea, Nr. 42, Sc. A, Ap. 1
Localitate: Bacau
Judet: Bacau
Telefon: 0334 404366
Telefon mobil: 0742 927031
Fax: 0334 404366
Website: http://www.vicovia.ro

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi