Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Purcei femele si masculi
70 lei
Brand
Porci 70 lei bucata
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
4 purcei femele si masculi

varsta 2 luni

pret 70 lei bucata

Rasa Marele Alb

A fost creata in Anglia, in comitatul York, fiind recunoscuta oficial in anul 1868 sub numele de Large White. Insusirile valoroase precum si capacitatea de aclimatizare a acestuia au determinat raspandirea in toata lumea devenind o rasa amelioratoare universala.

In tara noastra rasa Marele Alb a fost importata din Anglia inainte de 1900. Porcinele din aceasta rasa sunt de talie mare, robuste si au o conformatie armonioasa, capul este potrivit de mare, larg, cu profil usor concav, urechile sunt de marime mijlocie purtate drept, inainte si lateral. Trunchiul de forma cilindrica are linia superioara dreapta, spinarea si crupa sunt lungi si largi iar suncile au o descindere buna. Membrele sunt puternice, rezistente, cu osatura bine dezvoltata. Pielea si parul sunt de culoare alba.

Prolificitatea este ridicata obtinandu-se in medie 10-11 purcei la fatare, iar scroafele sunt bune mame, avand si o capacitate buna de alaptare. Precocitate este buna, varsta introducerii la reproductie este de 6-8 luni, iar greutatea pentru sacrificare este atinsa la varsta de 7-8 luni, cu un consum specific de 2,9-3,05 kg furaj/kg spor de greutate.
Din Gura in Gura