Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Sth Group
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Pardoseala pentru exterior Itauba, Deck
3864
Brand
21*120*1000-2000 (1 fata anti Ã
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Tara de origine: America de Sud
Prezinta o culoare de fond maro deschis cu irizatii galbui spre maron inchis.

Densitatea: 860 kg/mc, ceea ce inseamna ca e un lemn de o duritate buna, si o stabilitate dimensionala medie.

Parchetul de itauba se foloseste ca lemn de exterior: gradini, pardoseli pentru piscine, alei.

1. Prezentare si detalii tehnice

Pardoselile pentru exterior au o durabilitate crescuta si nu necesita nici un tratament chimic inainte sau dupa montare. Pardoseala pentru exterior, deck-ul cum mai este numit, este realizat in intregime din lemn masiv, din speciile cele mai dure si rezistente: Bangkirai, Massaranduba, Ipe si Cumaru. Lamelele au dimensiuni mari (latime 90/120/145 mm, lungime de 2438 mm si grosime19/21/25mm), adecvate sa suporte greutati si solicitari insemnate.

Lamelele pe lungime sunt rotunjite, pentru a realiza efectul de anti-alunecare, dar si pentru a face placuta senzatia atunci cand se calca deasupra cu piciorul gol. Profilele se sprijina liber pe suprafata de pardosit, deci, cu o montare flotanta. Aceste profilele sunt tot din lemne dure, late de 50-70 mm si lungi de 2438 mm, cu grosime de 42-60mm.

2. Ariile de utilizare

Pardoselile pentru exterior pot fi montate in diverse spatii, cum ar fi:
gradini, parcuri, alei de traversare, spatii de separare intre aranjamente florale;
spatii de relaxare exterioare, verande, terase, spatii de joaca;
paliere si scari externe, jardiniere, gradinite cu flori;
alei pe campurile de golf;
spatii de promenade pe malul marii, punti, pontoane;
terase pentru baruri si restaurante, etc.

3. Instructiuni de instalare

Inainte de instalarea propriu-zisa a deck-ului, trebuie pregatita suprafata pe care se va instala. In primul rand, aceasta suprafata trebuie sa fie stabila, rezistenta si neteda.

Astfel, deck-ul poate fi montat fie pe pietris sau nisip, fie pe o suprafata cimentata. Pe aceasta suprafata se vor monta profilele care vor sustine pardoseala exterioara. Lemnul care se utilizeaza ca suport trebuie sa aiba aceeasi densitate si durabilitate cu lemnul utilizat pentru pardoseala (bradul si pinul tratat trebuie evitate nu doar pentru joasa lor durabilitate dar si pentru densitatea lor redusa care nu permite o buna fixare a suruburilor de prindere). Elementele-suport trebuie bine fixate, cu mijloace mecanice adecvate care sa permita o ancorare stabila in timp.

E fundamentala pozitionarea elementelor-suport paralel cu liniile pantei, cu scopul de a evita stagnarea umiditatii. Distanta intre axele elementelor de support depinde de grosimea lamelelor pentru pardoseala, astfel:

lamele de grosime de 19 mm implica o distanta de 250 mm
lamele de grosime de 21 mm implica o distante de 300 mm
lamele de grosime de 25 mm implica o distanta de 400 mm

Se recomanda prinderea lamelelor pentru pardoseala de fiecare element –suport in parte. Lamelele se dispun deasupra profilelor cu suruburi, de preferat din otel (pentru ca acestea nu ruginesc). Trebuie evitata cu orice pret fixarea cu cuie.

Toate lemnele exotice pentru pardosela prezinta o duritate care implica pregaurirea pentru evitarea riscurilor de fisurare a lemnului. In acest sens, sunt indicate spirale adecvate pentru gaurirea lemnului dur. Lamelele vin distantate cu cel putin 5-10 mm una de alta in apropierea marginilor, pentru a prelua miscarile datorate variatiilor de umiditate atmosferica. Se recomanda dispunerea fetei lamelei cu finisare anti-alunecare la vedere si perpendicular pe sensul de mers, cu scopul de a face optimiza actiunea anti-alunecare.

4. Intretinere si tratamente ulterioare

Pentru a evita oxidarea naturala a lemnului datorata razelor ultraviolete( colorare gri-argintie) se utilizeaza un ulei special pentru exterior, ca tratament anual, si cu scopul de a face placut contactul cu suprafata lemnului.

Folosirea uleiului permite si o mai buna transpiratie a lemnului cu rezultatul ca se reduce scrijelirea.
Din Gura in Gura