Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
2.90
3 stars: Normal
29 pareri

Puieti de Aronia negru rosu, scorus

0 stars: 0.00 din 0 pareri

27 lei Lei
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Livram cantitati mici si mari de aronia neagra si aronia rosie, scoruse. pentru cantitati peste 100 preturile se discuta.

Aronia provine din America de Nord, unde creste la inaltimi de 1000- 1200 de metri, pe soluri umede si acide. Este un arbust rezistent, pe care frigul nu il doboara (rezista pana la temperaturi de - 30 de grade Celsius). Nici bolile nu se tin de Aronia, astfel ca nu vei avea probleme in ingrijirea acestui arbust fructifer.

Fructele produse de Aronia sunt considerate superfructe. Sunt mici, de culoare neagra sau rosie, in functie de specie, si au un gust amarui (cele negre au un gust mai puternic decat cele rosii care sunt putin mai dulci). Specialistii spun ca in Romania, datorita climei, boabele de Aronia sunt mai dulcegi.
Cum cultivi Aronia

Aronia produce fructe rosii sau fructe negre, in functie de soiul pe care il alegi. Poti planta aronia pentru superfructele sale, fie in interes personal, fie cu scop comercial, insa poti planta acest arbust si pentru aspectul sau deosebit. Toamna, frunzele devin portocalii si ofera o priveliste foarte frumoasa in gradina.

Aronia se cultiva in special in regiunile umede cu multa lumina, dar nu cu foarte multa caldura. Conditiile ideale pentru cultivarea aroniei sunt: solul umed, lumina si semi- umbra. Este recomandat sa plantezi arbustii de Aronia toamna, pentru a avea recolta in anul urmator.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura