Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
3.68
3 stars: Normal
28 pareri

Adeziv de lipit si blocat filete mediu

0 stars: 0.00 din 0 pareri

48 lei Lei
Brand
KIM-TEC
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Produsele Kim-Tec sunt rezultatul unei cercetari si dezvoltari curpinzatoare. Tehnica de utilizare conforma cu practica este combinarea diferitelor tipuri de adeziv in ceea ce proveste rezistenta, timpul de intarire, vascozitatea si rezistenta la temperatura.

In functie de necesitati, adezivii sunt utilizati pentru:

- Asigurarea si etansarea suruburilor;
- Etansarea suprafetelor si filetelor de teava;
- Fixarea pieselor imbinate.

Adezivii anaerobi KIM-TEC sunt adezivi de reactie, cu o singura componenta, care nu contin diluant si se intaresc devenind o masa plastica cu legaturi macromoleculare, atunci cand oxigenul din aer se exclude si sub influenta catalitica, concomitenta, a metalului. In acest moment ei se prind in rugozitatile suprafetei pieselor ce urmeaza a fi imbinate.

Produsele KIM-TEC impiedica coroziunea si formeaza legaturi asamblate prin forma, rezistente la socuri si vibratii, care sunt cu mult superioare tuturor fixarilor mecanice.

Pregatirea suprafetelor

Cea mai importanta conditie pentru calitatea si rezistenta unei legaturi este pregatirea optima a suprafetei ce urmeaza a fi lipita. Suprafetele din metal pur obtin cea mai mare forta de adeziune pentru adezivi. Aceste suprafete se obtin prin metode de tratare prealabila mecanice sau chimice. In majoritatea cazurilor este suficient sa eliberati suprafata de grasime, ulei, praf utilizand KIM-TEC BREMSENREINIGER.

In practica s-a dovedit ca utilizarea produselor KIM-TEC este posibila pe suprafete necuratate (suruburi in starea la livrare). In principiu este insa mereu valabil: Cu cat este mai curata suprafata, cu atat mai mare si mai uniforma este rezistenta legaturii prin lipire.

Aplicare

Adezivii anaerobi se aplica direct pe filet si se intaresc dupa montaj, prin lipsa de aer si datorita contactului cu metalul, formand un plastic vascos-elastic. Deoarece adezivul umple intregul spatiu liber intre filete, are loc o repartizare a sarcinii pe intreaga lungine de insurubare, impiedicand astfel orice miscare in filet.

Produsele KIM-TEC asigura si etanseaza usor; va stau la dispozitie diverse produse:
- Aderenta slaba : = usor detasabil;
- Aderenta mijlocie : = inca detasabil;
- Aderenta maxima : = nedetasabil.
In continuare, diferite tipuri de vascozitate ofera posibilitatea de a asigura suruburi de la M 5 pana la M 80 R3''.

Intarire

Produsele KIM-TEC raman in stare lichida, atata timp cat poate intra oxigenul. Produsul se intareste abia in momentul in care se realizeaza contactul cu metalul, fara a mai exista aer. Surplusul de produs aplicat se poate indeparta prin stergere. Materiale active: cupru, aliaje de cupru, alama, otel pentru constructii, otel pentru automate, fonta nealiata, otel-carbon in stare neintarita.
Materiale pasive: otel inalt aliat, otel crom-nichel, aluminiu (nu proaspat prelucrat), suprafete galvanizate (zincate, cromate, nichelate), mase plastice, ceramica.

Aplicare
Produsul se aplica direct din sticla sau din tub, in cazul productiei in serie, prin aparatul de dozaj. In cazul gaurilor infundate, introduceti o cantitate suficienta de produs in gaura. In cazul buloanelor si suruburilor, aplicati circular. Adezivul care a intrat deja in contact cu metal, nu are voie sa fie reintrodus inapoi in sticla. Deja cele mai mici particule de metal pot sa conduca la intarirea adezivului in sticla.

Rezistenta chimica
Produsele sunt, dupa intarirea completa, rezistente la majoritatea chimicalelor, acizilor si diluantilor folositi in industrie.
Coroziune
Deoarece produsele KIM-TEC umplu complet adancimea rugozitatii si alte denivelari, ele protejeaza suprafata de coroziune.

Rezistenta la temperatura
In functie de tipul produsului, produsele pot fi utilizate intr-un interval de temperatura cuprins intre -55 grd C si +200 grd C. Temperaturile marite, de scurta durata, nu influenteaza efectul de etansare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura