Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Geomont TA Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Studii geotehnice
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Studiul geotehnic reprezintă primul pas ȋn identificarea naturii terenului de fundare pentru realizarea unei fundaţii adecvate construcţiei propuse a se realiza.

Un studiu geotehnic este esenţial. Oricine ştie importanţa fundamentală a unei bune fundaţii pentru orice fel de construcţie. Cu toate acestea şi fundaţia unei construcţii are nevoie la rândul ei, de o fundamentare precisă şi adecvată. Iar aceasta este asigurată de studiul geotehnic.

Acesta va furniza toate datele geotehnice necesare pentru calculul de dimensionare a elementelor de rezistenţă ale viitoarei construcţii, inclusiv recomandarea soluţiei de fundare. În funcţie de informaţiile geotehnice, completate cu informaţii hidrogeologice, si geofizice la care se adaugă recomandările furnizate de studiul geotehnic se va stabili de către proiectantul de specialitate în ce condiţii se poate construi, ȋn ce variantă tehnologică și la ce preţ.

În final, studiile geotehnice sunt acelea care vor duce la un echilibru optim între siguranţa construcţiei şi preţurile de realizare a acesteia. Iar acest lucru a fost conştientizat chiar de către legiutor, studiul geotehnic este obligatoriu prin lege, fiind reglementat prin Legea nr.50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificarile și completările ulterioare.
Din Gura in Gura