Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Escape Travel
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Cazare schi Bulgaria 2011-2012 Bansko
50 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Bansko este situat la poalele Muntilor Pirin, la apoximativ 160 km de Sofia si la 530 km de Bucuresti. Altitudinea medie a statiunii este de 930 m dar domeniul schiabil ce porneste din statiune ajunge pana aproape de 2600 m.

Bansko a fost denumit de catre jurnalistii straini in 2007 "Capitala statiunilor de iarna din Europa de Est" sau " Statiunea de iarna cu cea mai rapida dezvoltare din Europa". Un lucru e clar - datorita dezvoltarii enorme din ultimii ani, Bansko s-a metamorfozat din satucul cu locuri de cazare pe la "gazde" - in statiunea de iarna numarul unu din Bulgaria.

Astazi vechiul sat Bansko a devenit centrul istoric al statiunii, avand case cu arhitectura balcanica, multe din cladiri adapostind mici afaceri de familie - pensiuni, magazine de suveniruri, taverne, restaurante. In jurul centrului au crescut in ultimii ani sute de vile, hoteluri si aparthoteluri cele mai multe avand minim 3 sau 4 stele, ajungand in iarna trecuta ('08-'09) la 14 000 paturi de cazare fara a socoti nenumaratele hoteluri care s-au mai deschis peste vara precum si cele care sunt aproape gata. Acum multe din santierele din Bansko sunt aproape de final. In zonele noi construite, mai puteti da peste drumuri inca neasfaltate dar acolo veti gasi si hotelurile cele mai noi, toate cu centre de wellnes si spa.
Partiile de ski sunt situate in doua centre principale: Chalin Valog (1.100 – 1.600 m) si Shiligarnika (1.700 – 2.500 m). Aceste 2 zone se afla la aproximativ 10 km in susul orasului, pe coastele nordice ale muntelui Pirin si sunt usor accesibile (25 min. cu telecabina din Bansko).

Lungimea totala a partiilor este de 65 km (reamintim ca nici o statiune de ski din Romania nu totalizeaza o astfel de lungime a partiilor ). Desi statiunea este cunoscuta in intreaga lume de numai 10 ani, ea poate oferi o multime de lucruri turistilor care o vor vizita. Sezonul de ski se prelungeste destul de mult, gratie celor 44 de tunuri de zapada care asigura zapada pe majoritatea costelor muntelui Pirin. In plus, exista si 12 vehicule care se ocupa cu intretinerea partiilor. Partiile din statiune sunt variate si se potrivesc oricarui tip de schior.Iubitorii de snowboard se pot bucura de primul parc de distractii din Balcani, unde vin turisti din lumea intreaga, manati de pasiunea sporturilor extreme. Atat schiorii cat si iubitorii de snowboard pot participa zilnic la diferite concursuri organizate pe partia noua din Shiligarnika. Urcarea pe partii le este asigurata turistilor de 8 telecabine Dopplemayer cu scaune, 4 telescaune Dopplemayer, 3 telescaune Poma, 7 teleschiuri si 10 teleschiuri pentru copii.

Lungimea totala a echipamentului de instalatii pe cablu din statiune este de 26 km. Accesul catre instalatiile pe cablu se face pe baza unei cartele destul de ieftine de la SkiData. Turistii se pot informa non – stop in legatura cu conditiile atmosferice, cu ajutorul panourilor situate la statia de plecare cu telecabina. Statiunea are partii de slalom si slalom urias, dar si partii neamenajate cu o lungime totala de 5 km. Mai exista inca o partie de ski, numita Rollbahn, cu o lungime totala de 3 km, situat la 2 km de statiune.

De curand s-au inaugurat 2 noi partii de ski, iar pentru iubitorii de extreme exista zona asa numita “Parcul de distractii”. Una dintre noile partii uneste Platoto de Jelezen, iar cealalta Kolarski de Banderishka Polyana.

Statiunea ofera un bonus schiorilor: partia cu nocturna, care se intinde de la Banderishka Polyana pana in oras, avand o lungime de 7 km. Nocturna functioneaza intre orele 18.30 si 21.30 pe mai multe piste special amenajate.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura