Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Solarduobest Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Camera foto istorica Voigtlander Bessa66 prima serie 1938
200 €
Brand
VoigtlƤnder Bessa66 1938
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Vand Camera foto istorica VoigtlƤnder Bessa66 din prima serie 1938
Pret: 170 euro + 30 euro Transport si asigurare = 200 euro

Despre acest articol
Note Vanzatorului: 3 zile de livrare dupa plata prin ING Bank
VoigtlƤnder Bessa 66 este o camera pliabila cu burduf
Serial nr.V 2339105
Acest aparat foto a calatorit 80 de ani in istorie este in stare buna, chiar daca a facut poze.
VoigtlƤnder Bessa 66 este o camera foto pliabila cu burduf, fabricata de VoigtlƤnder & Sohn AG, Braunschweig, Germania, si produsa in 1938.
Bessa 66 este cunoscuta si sub numele de Baby Bessa.
Specificatii
Film: 120 role, dimensiune imagine 6x6cm pe Bessa 66
Focalizare: focalizare manuala fata, ghici distanta
Scara DOF: buton de cotitura, in partea dreapta a obturatorului placii: oferit diferite obloane precum Gauthier Prontor II 1-1 / 175, maneta Compur Rapid Cocking: pe butoiul obturatorului lentilelor
Declansarea obturatorului: ca forma levierului, pe capacul frontal, retrasa cand camera este inchisa
Vizor: cautator de rame simplu pliabil, mai tarziu modele cautator de rame optice pliante, in vizor optic pentru modele Deluxe
Altele: autodeclansator; Priza flash pentru PC pe obturator; Capac din spate cu fereastra cu fereastra rosie; Piciorul camerei; Priza trepiedului 3/8 inch (lipsa); Gravuri pe coperta din spate: logo-ul VoigtlƤnder, Bessa 66, Germania.
Corp: metal, Greutate: 471g
Seria nr. la cerere

Bessa 66 este o camera care foloseste bobina de film cu 120 de specificatii modice, concepute pentru fotografiile de amatori de zi cu zi.
Este o camera foto bine construita, cu carcasa metalica si panou frontal acoperit din piele si este capabila sa se deschida automat la simpla atingere a unui buton.

Ansamblul obiectiv-obturator este sustinut de panoul frontal, si conectat la corp de burduful din piele.
Numele ā€˛Voigtlanderā€¯ si ā€˛Bessa 66ā€¯ sunt inscrise in partea din spate a dispozitivului si exista un ā€˛Vā€¯ gofrat pe un disc in centrul panoului frontal.
Armaturile metalice sunt vopsite in smalt negru, iar cel superior este acoperit cu crom.
Apasand butonul de pe baza camerei, apare panoul frontal.
Camera foto este proiectata sa foloseasca film in format 120 si executa doisprezece expuneri in format 6 x 6 cm.
Bessa 66 este echipat cu un obiectiv Voigtar neacoperit cu trei elemente, distanta focala este de 75 mm cu unghiul de vedere de 52 de grade si este echipat cu un filtru galben montat permanent pe inel.

Un filtru este articulat astfel incat filtrul sa poata fi indepartat, daca este necesar, din campul vizual pentru fotografiere.
Obiectivul este proiectat pentru focalizarea de la 3 metri pana la infinit printr-o simpla rotatie (lipsa).
Adancimea de camp este indicata pentru orice deschidere este disponibila pe o scara plasata in partea de sus a dispozitivului.
Diafragma maxima este f 3.5, iar sistemul optic incorporeaza un obturator Prontor II in interiorul obiectivului.
Obturatorul are urmatorul pas de viteza: 1, 1/2, 1/5, 1/10, 1/15, 1/25 1/50, 1/100, 1/175, precum si B si T, este tensionat de o parghie montata pe panoul obiectivului si este declansat cu ajutorul manetei situate pe panoul frontal.
In plus, obturatorul are un cronometru, care este activat de o parghie separata situata pe partea inferioara a inelului obturatorului.
Exista, de asemenea, o priza pentru un declansator flexibil.
In camera se acceseaza o usa care se deschide la 180 de grade si aceasta include o fereastra rosie pentru a observa numarul de poza in timpul avansului filmului.
Pentru a deschide partea din spate, procedati in doi pasi, mai intai rotiti o parghie situata sub dispozitiv cu 90 ° si apoi strangeti cele doua tije de arc la ambele capete ale marginii usii.
Maneta de blocare situata sub aparatul foto serveste, de asemenea, o data intinsa, ca picior pentru aparatul foto, pentru, printre altele, in timpul expunerilor lungi.
In maneta de blocare este incorporata o priza de trepied (3/8 ").
In partea de sus a camerei gasim cheia de infasurare a filmului, o adancime a calculatorului de camp si un vizor pliabil.
Vizorul nu are reglarea paralaxului.
Din Gura in Gura