Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Duplicom Grup Srl.

0753342654, 0753342654,0761130399

Plan de afaceri culturi de plante medicinale si aromatice

Telefon:
0753342654
 

Detalii produs

├Än Romania, se utilizeaz─â ├«n scopuri medicale peste 800 de specii de plante. Unele remedii au fost descoperite de ┼ú─ârani, altele le-am mo┼čtenit de la geto-daci, romani, greci, ori le-am preluat de la vecini (├«ndeosebi de la slavi).

Multe leacuri au fost identificate gra┼úie a┼ča-numitei "signatura rerum", adic─â a informa┼úiei con┼úinut─â de fiecare lucru sau fiin┼ú─â, informa┼úie pe care doar unii oameni pot s-o decodifice. ├Än subsidiar, este vorba ┼či de principiul "similia similibus curantur", altfel spus, afec┼úiunile se trateaz─â cu ceva asem─ân─âtor lor sau agentului care le-a provocat.Astfel, contra "g─âlbin─ârii" s├«nt folosite, mai ales, plante cu flori galbene, contra hemoragiilor se utilizeaz─â specii cu flori sau fructe ro┼čii, contra bolilor de inim─â se folosesc specii cu frunze sau fructe cordiforme, contra umfl─âturilor ┼či-au dovedit utilitatea plantele cu fructe veziculoase ori tulpini cu noduri proeminente. Din lista de plante utilizate ├«n medicina popular─â rom├óneasc─â, cel pu┼úin o treime s├«nt folosite pe baza celor dou─â principii prezentate.Rom├ónia se ├«nscrie ├«n primele 6 ┼ú─âri europene ├«n ceea ce prive┼čte num─ârul de specii de plante medicinale. ├Än Europa exist─â 3.630 de plante superioare (ferigi ┼či plante cu flori) care cresc s─âlbatice, f─âr─â s─â socotim cele peste 800 de specii hibride.

Din cele 3.630 de specii de plante, aproape dou─â treimi cresc ├«n estul Europei. Un factor important privind plantele medicinale este acela c─â Rom├ónia este situat─â pe paralela 45E, exact la mijlocul distan┼úei dintre Poli ┼či Ecuator. Consecin┼úa este c─â principiile active din plante (at├«t cele binef─âc─âtoare, c├«t ┼či cele d─âun─âtoare organismului) se afl─â, ├«n general, ├«n concentra┼úii medii. Eficacitatea plantelor medicinale scade, cel mai adesea, de la Ecuator spre Poli ┼či, desigur, ┼či toxicitatea lor.

Elaboram plan de afaceri pentru infiintarea culturilor de plante medicinale si aromatice.
Descarca informatii suplimentare

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Duplicom Grup Srl.
Persoana de contact: Popa Ionel
Adresa: Vaslui
Localitate: Vaslui
Judet: Vaslui
Telefon: 0753342654
Telefon mobil: 0753342654,0761130399
Fax: 0335402411

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi