Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont
bizoo
Oblio.eu - programul de facturare iubit de utilizatorii sai

Teofil Sut

0752222788,

Cuptor de panificatie traditional ardelenesc din caramida

Out of stock
Telefon:
0752222788
 

Detalii produs

Mai corect ar fi nem┼úesc, deoarece tehnica a fost adus─â din Germania de sa┼čii care s-au stabilit ├«n Ardeal.

P├ón─â ├«n anii 70ÔÇÖ-80ÔÇÖ acest tip de cuptor func┼úiona cu combustibil lemnos, alimentarea cu lemn se f─âcea pe u┼ča pe care se introducea ┼či aluatul ├«n cuptor, iar focul se f─âcea pe toat─â vatra, rezult├ónd ├«n cuptor mult─â cenu┼č─â care trebuia m─âturat─â. Din aceast─â cauz─â se pierdea mult─â caldur─â ┼či intra mult praf ├«n brut─ârie. ├Än acei ani, un mare specialist ├«n panifica┼úie, ┼×UT N. IOAN se numea, a adus multe ├«mbun─ât─â┼úiri acestui tip de cuptor, printre care ┼či focarul lateral ├«n care se face focul cu combustibil solid (lemn sau carbune) reusindu-se p─âstrarea cur─â┼úeniei ├«n brut─ârie ┼či pe aproximativ 95% din vatr─â, cenu┼ča r─âm├ón├ónd ├«n afara suprafe┼úei de coacere. Un cuptor de acest tip poate func┼úiona ┼či cu combustibil lichid sau gazos, respectiv cu injector de motorin─â sau cu arz─âtor de gaz.

Cuptorul se construie┼čte pe o funda┼úie de beton armat, din c─âramid─â ars─â cu dimensiunile de 7x12x24 cm, suprafa┼úa vetrei fiind de p├ón─â la 4x3 m, deci 12 m p─âtra┼úi. Nu se construiesc mai mari din cauza dificult─â┼úilor ├«n manevrarea p├óinilor ├«n cuptor, dar daca este nevoie de o produc┼úie mai mare, se pot construi dou─â vetre suprapuse. Ar rezulta astfel o suprafa┼ú─â total─â de aproape 24 mp ┼či o productivitate de 5000 kg p├óine ├«n 24 de ore. Vatra cuptorului este executat─â din c─âr─âmid─â ars─â, iar la cuptoarele cu combustibil solid, focarul lateral se construie┼čte din c─âr─âmid─â refractar─â.Izola┼úia fa┼ú─â de p─âm├ónt se face cu sticl─â spart─â ┼či nisip. Peste arcul ce formeaz─â bolta cuptorului se pune un strat consistent de nisip. Zidurile laterale au o grosime de 30-40 cm.
Pe l├óng─â produc┼úia de panifica┼úie exist─â posibilitatea recuper─ârii de c─âldur─â pentru ob┼úinerea de ap─â cald─â necesar─â la producerea aluatului, pentru baia muncitorilor sau pentru o familie. De la acela┼či cuptor se poate ob┼úine agentul termic pentru ├«nc─âlzirea unei sere, a casei etc., f─âr─â a fi afectat─â calitatea produc┼úiei din brut─ârie.

Dar cel mai mare avantaj al acestui tip de cuptor este produsul obtinut, panificaţia, deoarece este un produs natural, normal, neforţat, motiv pentru care consumatorii cer în general ca pâinea să fie coaptă pe vatră de căramidă.

Este un cuptor ├«n care pe l├óng─â p├óine se pot coace cozonaci, pizza, cornuri, pr─âjituri, blaturi ┼či unde se pot face cele mai gustoase fripturi din orice fel de carne. ├Än zona Bistrita-Cluj sunt cuptoare de acest tip care func┼úioneaza 35-40 de ani.

-Cuptoare din caramaida rosie plina, cu vatra si bolta din caramida.
-Combustibili: lemn, gaz, motorina.
-Modele diferite, adaptate la cerintele clientului.
Descarca informatii suplimentare

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Teofil Sut
Persoana de contact: Sut Teofil
Adresa: Nr. 142
Localitate: Baiculesti
Judet: Arges
Telefon: 0752222788

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi