Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Casa de marcat Expert SX 02

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1100 lei Lei
Brand
SX 02
Out Of stock
Descriere
Noile case de marcat introduc concepte si cerinte noi cum ar fi:

Jurnalul electronic

- care este in sine o memorie de mare capacitate (min 8GB) in care se memoreaza toate bonurile emise de casa de marcat, urmand ca la finalul fiecarei zile, odata cu efectuarea Raportului Z, aceste date sa fie securizate prin calcularea unui semnaturi electronice SHA256 rezultata din aceste date memorate.

Memorarea interna a tuturor informatiilor culese de casa de marcat in timpul unei zile fiscale, sub forma de fisiere tip text, face posibila trecerea la Casele de marcat cu o singura rola de hartie.

La casele de marcat din noua generatie, casele de marcat cu Jurnal Electronic, denumit JE , NU mai este necesara imprimarea jurnalului de vanzari care la modelele vechi era obligatorie. Aceste case de marcat moderne aduc economii firmelor care aveau volume mari de hartie imprimata care trebuia stocata si arhivata in conditii speciale pentru perioade de la 2 la 10 ani, generatoare de costuri substantiale.

Totodata Jurnalul electronic deschide posibilitatea transmiterii la distanta a informatiilor stocate in aceasta memorie de Jurnal electronic, utilizand canale de comunicatie securizate cu serverele ANAF.

Comunicatia cu serverele ANAF (aceste servere nu sunt inca disponibile) se va face in mod direct de casa de marcat folosind metode de comunicatie securizate . Comunicatia dintre casele de marcat si serverele ANAF se poate face prin diverse ca modem GPRS, module WIFI integrate in casa de marcat sau externe, porturi ethernet care sunt disponibile la unele case de marcat.

Totusi, pana la punerea in functiune a serverului ANAF de colectare a datelor din cale de marcat, transmiterea informatiilor se va face printr-o procedura Off-LINE, definita de Procedura Ordinului ANAF 627 din 8 Martie 2018.

Cripto modul
Casele de marcat din generatia 2018 vor avea incorporat un modul de criptare a informatiei. Casele de marcat avizate si vandute de ZEUS Service SRL contin un Crypto Modul care foloseste un cryptocard standardizat si certificat (conform FIPS 140-2 Level 2) pentru stocarea certificatului digital al casei de marcat.

Certificatul digital al casei de marcat va semna toate fisierele extrase din casa de marcat si ulterior, la pornirea serverelor ANAF, va securiza comunicarea cu acestea.

Dispozitiv de salvare externa

Legislatia actuala solicita prezenta pe casa de marcat a unui dispozitiv de salvare externa a datelor din casa de marcat folosind direct tastatura casei.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura