Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Facem termometrul sa zambeasca

Membru Bizoo de 17 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Membrana de incalzire in pardoseala

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
TERMO3500
Out Of stock
Descriere
TERMO3500 este un sistem inovativ de încălzire in pardoseală constituit dintr-un kit, descris in continuare, care permite realizarea încălzirii unui spatiu în totală autonomie, alimentat de o simplă linie electrică de 110V sau 230V in functie de tara.

TERMO3500 este o membrană formată dintr-un element conductor termic cuplat cu mai multe armături din tesătură de fibră de sticlă şi poliester. Datorita curentului electric care circula prin materialul conductor termic, prin efect “Joule”, energia electrică se transformă în energie termică. Astfel, membrana se încălzeste şi in consecinta, prin fenomenul de conductie termică, se încălzeşte şapa de ciment în care este inglobata.

Pentru a permite o instalare uşoară şi sigură, chiar şi în conditii ambientale extreme cum ar fi şantierele, s-a optat pentru dimensionarea membranei in asa fel incat sa fie alimentată cu transformatoare care furnizează tensiuni în secundar ce nu depăşesc 48V, tensiune care se regaseste în categoria sigurantei intrinseci. Aceasta inseamna ca un eventual contact cu partea electrică a membranei nu are niciun efect asupra persoanelor.

Două cabluri alaturate strabatute de curenti electrici egali şi de sens opus generează două câmpuri electromagnetice egale şi opuse care se anulează reciproc, având ca rezultat un câmp electromagnetic care tinde spre zero. Valorificand acest principiu, TERMO3500 reuseste sa anuleze propriul câmp electromagnetic. Elementul conductor termic este alcatuit din două straturi conductoare perfect suprapuse, strabatute de curenti electrici egali şi opuşi, rezultand astfel anularea câmpului electromagnetic rezultat.

Kit-urile care compun sistemul TERMO3500 se diferentiaza în functie de suprafata pe care o pot încălzi. Membrana termo-conductoare din seria TERMO3500 are in dotare cablurile de legatura pre-asamblate (sectiune de 10 mmp, lungime 1m), cutie de conexiuni din plastic si protectie contacte.
Placa suport cu transformator preasamblata cuprinde transformatorul de alimentare si electronica de control TCMR-CO
Electronica de control a Kit-urilor TERMO3500 este constituită dintr-o placă care atunci când este necesar poate fi utilizată în versiunea MASTER (controlul unei singure membrane TERMO3500) sau in versiunea SLAVE (controlul mai multor membrane TERMO3500 cu un singur termostat).

NOTĂ : KIT-ul TERMO3500 nu este furnizat cu dispozitiv de control al temperaturii pentru a lăsa la alegerea Clientului achizitia de termostate – cronotermostate in functie de propriile necesităti (linie estetică şi functii). Acest termostat – cronotermostat va trebui să fie achizitionat de către Client şi instalat respectând toate specificatiile mentionate în manualul anexat aceastui accesoriu. Termostatul va trebui să aibă un contact normal închis, care se va deschide la atingerea temperaturii setate.

Operatii care trebuie efectuate inainte de turnarea sapei/montarea placilor din lemn :
• Verificati corectitudinea instalarii si pozitionarii membranei. In cazul in care membrana TERMO3500 nu este corect pozitionata, trebuie să fie re-pozitionată.
• Verificati curatenia suprafetei de lucru (orice obiect metalic sau nemetalic poate compromite corecta functionare a membranei TERMO3500).
• Verificati corectitudinea legaturilor electrice (cablurile de alimentare electrica ale membranei trebuie introduse in tuburi riflate pre-instalate, asa cum este ilustrat in manualul de instalare).
• Verificati, inainte de efectuarea conexiunilor electrice ale transformatorului, continuitatea electrica a membranei, conectand un tester setat pentru a masura rezistenta electrica (ohm) la cele doua cabluri de alimentare; valoarea rezistentei masurate trebuie sa fie apropiata de 0 ohmi.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura