Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Medicina este arta vindecarii!

Membru Bizoo de 13 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Consult pneumologic -medic primar

0 stars: 0.00 din 0 pareri

200 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Diagnosticul si tratamentul afectiunilor pulmonare

Urgentele pulmonare necesita diagnostic si interventie prompta.

Suferinta pulmonara se poate instala in diferite zone anatomice ale plamanilor si de altfel poate fi congenitala (de multe ori greu de diagnosticat si poate fara manifestare clinica deosebita) sau dobandita pe parcursul vietii prin expuneri repetate la diversi factori de risc externi toxici (bolile profesionale, fumatul), infectiosi, alegici, si cu etiologie necunoscuta. Infectiile repetate ale cailor respiratorii superioare (ex.sinusita) pot intretine o patologie pulmonara.

Marea majoritate a pacientilor cu boli bronho-pulmonare prezinta patologie asociata: cardiovasculara, reumatoida, boli de colagen, infectia HIV, diabet, insuficienta renala, hepatica,pancreatite acute si cronice etc. acestea fiind asociatii morbide agravante cu evolutie acuta sau cronica.

Acesata categorie de pacienti trebuie evaluata corect, stadializata corect, tratata conform protocoalelor in vigoare, stabilirea unui prognostic imediat si tardiv real, aplicarea procedurilor de supraveghere corecta, managementul rational si practic posibil al evolutiei si prognozei vitale a asociatiilor morbide, inregistrarea si raporatarea la statisticile actuale, punerea in practica a ghidurilor internationale, impactul costurilor supravegherii medicale, raportul intre starea de boala si capaciatatea de munca, stabilirea criteriilor de incapacitate adaptativa, impactul social si familial al boli, acceptarea prognosticului sever, colaborarea cu alte specialitati medicale in conditii pertinente de acceptare a evolutiei unui caz grav. Recunosterea limitelor posibilitatilor medicale si informarea corecta a bolnavului.

Simptomele de boala care trebuie sa le aiba in vedere pacientul si pentru care trebuie sa se prezinte la consultatia de specialiate, sunt: tusea cronica cu sau fara expectoratie, hemoptizia (expectoratie cu sange), durerea toracica, febra, lipsa poftei de mancare cu pierdere in greutate chiar si fara tuse, uneori, poate sa fie o stare de debut a unei boli pulmonare grave.

Pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati site-ul nostru www.arboradamedical.com
Trimite mesaj
Din Gura in Gura