Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Almaviva 2001

Sanatate inainte de orice
0332804547, 0747 980 653

Terapie Ayurveda

Out of stock
Telefon:
0332804547
 

Detalii produs

Ayurveda este sistemul fundamental de igiena, dieta si medicina dezvoltat si perfectionat in India de catre marii intelepti si clarvazatori cu mii de ani in urma. Cu rare exceptii, principiile sale nu sunt aproape deloc cunoscute in Occident.

Acest sistem medical unic exprima intr-adevar un mare secret, iar invataturile acestei stiinte vor aduce in viitor beneficii inestimabile umanitatii.

AYURVEDA este o adevarata stiinta a implinirii vietii si ea este perfect compatibila cu transformarile care deja au survenit in constiinta occidentala odata cu aparitia medicinei preventive, a conceptiei holistice asupra sanatatii si a principiilor de optimizare a nutritiei.

Conform teoriei stravechi AYURVEDA, constitutia umana, ca de altfel intreaga creatie, este compusa din cele cinci elemente de baza.

Aceste cinci elemente fundamentale sunt: pamantul, apa, focul, aerul si spatiul (eterul).

La modul ideal, atunci cand aceste cinci elemente de baza exista si se manifesta intr-o armonie dinamica, ele creeaza impreuna viata, puterea, sanatatea si perfectiunea fiintelor.

Conceptul de DOSHA reprezinta elementul central al sistemului traditional Ayurveda.

Prin termenul Dosha sunt desemnate cele trei forte subtile vitale primare cunoscute sub numele de Vata Dosha, Pitta Dosha si Kapha Dosha.

In functie de predominanta dosha-urilor intr-o fiinta umana se stabileste tipul constitutional (Prakriti).

Prin constitutie sau Prakriti (in limba sanscrita prakriti inseamna "natura") se intelege natura proprie sau totalitatea caracteristicilor innascute fizice, functionale (dinamice) si psiho-mentale ale individului, caracteristici strans corelate intre ele si care prezinta un grad crescut de stabilitate.

Constitutia reprezinta "tiparul" sau "forma" in care ne- am nascut in aceasta lume, tendintele care au fost "proiectate" inca de la nastere in structura individuala a fiecaruia dintre noi (in limba latina cuvantul "constituere" inseamna "a aseza intr-o anumita ordine").

Pentru a preveni aparitia vreunei boli, dieta si tipul de activitati desfasurate trebuie sa fie adecvate constitutiei.

Vikriti (in limba sanscrita inseamna "abaterea de la natura") si reprezinta starea de boala.

Vikriti poate avea aceeasi natura sau o natura diferita de cea a lui Prakriti.

Exista boli care au aceeasi natura cu Prakriti si boli care au o natura diferita de Prakriti.

Bolile care au aceeasi natura cu tipul constitutional sunt mai greu de vindecat, deoarece tipul constitutional fortifica natura bolii si confera stabilitate dezechilibrului energetic asociat bolii.

Bolile care au o natura diferita de tipul constitutional al fiintei in cauza sunt mai usor de tratat.

Tratamentul unei afectiuni acute, temporare sau superficiale trebuie adaptat lui Vikriti (stabilirea tipului constitutional nu este asa de importanta in alegerea terapiei in astfel de situatii), in timp ce tratamentul unei afectiuni cronice sau profunde trebuie adecvat si lui Prakriti, nu numai lui Vikriti.

Examinarea pacientului cuprinde:
1. Anamneza ayurvedica cu stabilirea tipului constiututional. In vederea stabilirii constitutiei (PRAKRITI), se observa in special acele aspecte care se schimba lent in timp si tendintele persistente de-a lungul intregii vieti a pacientului.
2. Examenul obiectiv ayurvedic stabileste tipul dezechilibrului instalat.
3. Obtinerea unor informatii suplimentare prin coroborarea datelor obtinute prin anamneza si examen obiectiv pentru stabilirea tratamentului si a dietei necesare ameliorarii si vindecarii afectiunilor.

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Almaviva 2001
Persoana de contact: Cogalniceanu Bogdan
Adresa: Str. Zugravi, Nr. 3
Localitate: Iasi
Judet: Iasi
Telefon: 0332804547
Telefon mobil: 0747 980 653

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi