Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
All Tour S.r.l.
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Circuit turistic Cracovia-Berlin-Praga-Viena-Budapesta
399 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Ziua 1 Bacau-Cernauti-Cracovia 850 Km.

Ora 22.00 plecare din Bacau, parcare hotel Moldova pe traseul Roman-Suceava-Cernauti-Lvov-Cracovia. Sosire in Cracovia ora 14.00 cazare.

Incepand cu ora 16.00 tur pietonal al orasului; unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinta a regilor polonezi. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Tur de oras cu ghid local: Catedrala – locul unde va fi depusa fiola cu sangele Papei Ioan Paul al 2-lea imediat dupa beatificare, Biserica Fecioarei Maria, Piata principala, Poarta Fortificata, Districtul Kazimierz si nu in ultimul rand Castelul Wawel – locul de veci al regilor si eroilor Poloniei.

Catedrala Wawel, cunoscuta si sub numele Catedrala Sfintilor Stanislaw si Vaclav, se afla pe dealul Wawel din Cracovia. Are o istorie de 1.000 de ani si a fost locul traditional de inscaunare a monarhilor Poloniei. Papa Ioan Paul al II-lea a tinut aici prima sa mesa ca preot la 2 noiembrie 1946.

In cripta catedralei, a fost inmormantat de curand presedintele Poloniei si sotia sa, Lech si Maria Kaczynski, disparuti in urma tragicului accident aviatic de la Smolensk in care si-au pierdut viata 130 de persoane, oficialitati de rang inalt ai guvernului si figuri marcante ale culturii Poloneze, piata Centrala cu monumentele sale istorice si numeroase cafenele, Biserica Sfanta Maria, Basilica Mariacka. Cazare Cracovia.

Ziua 2 Cracovia-Wadowice-Auschwitz-Berlin 700 Km.

Ora 07.30 Mic dejun, ora 08.00 plecare din Cracovia spre Wadowice-locul nasterii Papei Ioan Paul al II-lea, care a lasat o amprenta asupra umanitatii. Vom vizita Casa Memoriala a Sanctitatii Sale si Biserica inchinata Sfintei Fecioare, in care a slujit, inainte de plecarea sa in Italia. Ne continuam drumul spre Memorialul de la Auschwitz.

Lagarul de la Auschwitz-Birkenau a fost cel mai mare lagar nazist din cele două razboaie mondiale., care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a avut un rol de distrugere in randul populatiei evreiesti din Europa si nu numai a acesteia.

Peste 1,1-1,6 milioane de oameni au fost exterminati in acest lagar. El a fost, ca in marea majoritate a lagarelor de concentrare naziste, comandat de trupele de infanterie SS. Seara se ajunge la Berlin cazare.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura