Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Alchimex Sa
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Tratament pomi Concentrat emulsionabil Nuprid OIL 004 CE
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Proprietăţi fizico-chimice: NUPRID OIL 004 CE este un produs ce conţine 4 g/l imidacloprid sub formă de concentrat emulsionabil. Se prezintă ca lichid limpede, omogen, incolor, cu miros specific.

MOD DE ACŢIUNE: NUPRID OIL 004 CE are un mod de acţiune complex (prin contact, prin ingestie şi pe cale respiratorie), cu eficacitate ridicată în combaterea multor specii de insecte, acarieni şi afide dăunătoare în plantaţiile pomicole.
TEHNICA DE APLICARE: În general, se face un singur tratament, care, de regulă, se aplică la sfârşitul repausului vegetativ/începutul dezmuguritului. Tratamentele se fac cu mijloace de stropit terestre, prevăzute cu sisteme de agitare continuă a soluţiei de stropit din rezervor, şi bine reglate pentru o pulverizare cât mai fină a soluţiei de stropit şi o acoperire /îmbăiere cât mai bună a ramurilor şi trunchiurilor pomilor,a coardelor şi butucilor viţei de vie, evitându-se însă scurgerile/şiroirile de soluţie pe sol. Tratamentele se fac, pe cât este posibil, când temperatura ambiantă depăşeşte 100C, este calm atmosferic (pentru evitarea driftului) şi nu există condiţii de precipitaţii în timpul sau imediat după aplicarea tratamentelor. După golirea de produs, ambalajele se clătesc bine cu apă (de 3 ori), care se adaugă în rezervorul cu soluţia de stropit, fiind interzisă aruncarea pe sol sau în apele de suprafaţă.

COMPATIBILITATE: pentru soiurile de măr şi viţa de vie sensibile la făinare, dacă tratamentul cu NUPRID OIL 004 CE se face la începutul dezmuguritului, se poate aplica în amestec cu un fungicid sistemic (Topsin Al 70 PU,Topsin 500 SC sau Bumper 250 CE) pentru prevenirea/combaterea atacului timpuriu de făinare. Alte amestecuri cu alte produse, pentru prevenirea/combaterea timpurie şi a altor boli ale pomilor (cum este focul bacterian/Erwinia amylovora la meri sau monilioza la cireşi, pruni, caişi sau piersici), se pot face avându-se în vedere recomandările din tehnologiile pe culturi privind cele mai eficiente asocieri. Nu se va aplica în amestec cu produsele pe bază de sulf.

Marcă înregistrată NUFARM, Australia
Din Gura in Gura