Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Acvilanis Grup Srl

0720084370, 0770793684

Pesticid Mox 4SL 5L

Pe stoc:
Da
In Stock
Telefon:
0720084370
Pret:
800 lei
 
 

Detalii produs

Mox 4SL este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor.

Substanta activa este preluata de plante in special prin frunze, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale la nivelul solului, previne aparitia unui nou val de buruieni.

Beneficii
Toleranta garantata pentru cultura, fara probleme in rotatie (cu conditia respectarii intervalului de semanat mentionat in recomandarile de utilizare a produsului.)
Solutie completa impotriva buruienilor (inclusiv a celor dificile: Sorghum, Cirsium, Xanthium, Setaria) printr-o singura aplicare.
Teren fara buruieni pana la recoltare.
Combate Orobanche (inclusiv rasele noi) in zonele cu probleme.
Modul de actiune

Mox 4SL este un erbicid pe baza de imazamox, din grupa imidazolinonelor. Substanta activa este preluata de plante in special prin frunze, dar si prin radacini. Datorita activitatii reziduale la nivelul solului, asigura combaterea buruienilor in curs de rasarire si previne aparitia unui nou val de buruieni. Efect vizibil la 7-14 zile de la aplicare. In planta, substanta activa este preluata pana la nivelul zonelor de crestere, unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara. Mox 4SL apartine grupei de erbicide B (HRAC).

Recomandari
Mox 4SL este un erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate anuale in culturile de soia, lucerna, floarea-soarelui - hibrizi de tip Clearfield si orez de tip Clearfield, rezistenti la erbicide din grupa imidazolinonelor. Printre altele, Mox 4SL combate urmatoarele buruieni dicotile anuale:
Abutilon theophrasti (Teisor), Amaranthus spp. (Stir), Ambrosia elatior (Ambrozie), Datura stramonium (Ciumafaie), Solanum nigrum (Zarna), Xanthium strumarium (Cornuti)
si unelemonocotile anuale:
Digitaria sanguinalis (Meisor rosu), Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Setaria viridis (Mohor), Panicum milliaceum (Mei salbatic).
Are efect de stopare a cresterii buruienilor mono si dicotiledonate perene cum ar fi Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvensis (Volbura), Sorghum halepense (Costrei), Agropyron repens (Pir).
La soia si mazare se aplica postemergent timpuriu, in momentul in care buruienile dicotile anuale sunt in faza de 2-4 frunze, iar cele monocotile anuale in faza de 1-3 frunze pana la infratire.
La lucerna se aplica in anul I, respectand aceleasi recomandari privind faza de dezvoltare a buruienilor. Pentru lucerna in anul II si anii urmatori se va aplica in timpul repausului vegetativ.
La floarea-soarelui Clearfield se aplica postemergent, cand plantele cultivate au 4-6 frunze, buruienile dicotile anuale au 2-4 frunze si monocotilele anuale 1-3 frunze pana la infratire. Pentru combaterea lupoaiei recomandam aplicarea in fenofaza de 6-8 frunze a florii-soarelui. In cazul in care se doreste combaterea buruienilor si a lupoaiei, se aplica in faza de 6 frunze a florii-soarelui, dar nu mai tarziu de faza de 4 frunze a buruienilor dicotiledonate. Pe terenurile imburuienate predominant cu graminee anuale, recomandam aplicarea unui erbicid antigramineic inaintea semanatului sau preemergent. Pe terenurile infestate cu graminee perene se recomanda erbicidarea cu un graminicid specific in postemergenta. Buruieni perene ca Cirsium arvense (Palamida), Convolvulus arvensis (Volbura), Sorghum halepense (Costrei din rizomi) sunt stopate din competitia cu plantele de cultura.
Mox 4SL combate toate rasele de Orobanche intalnite in Romania.
La orez se aplica de la faza de 3-4 frunze pana la 5-6 frunze ale plantei de orez. Se poate amesteca cu adjuvantul Dash 0,5%.
A nu se aplica la hibrizii obisnuiti de floarea-soarelui si orez.

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Acvilanis Grup Srl
Persoana de contact: Robu Oleg
Adresa: Sat. Tarian, Nr. 641
Localitate: Com. Girisu De Cris
Judet: Bihor
Telefon: 0720084370
Telefon mobil: 0770793684
Fax: 0040-259-455-993
Website: http://www.acvilanis.ro

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi