Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 4 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Plexiglas transparent 5mm

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1050 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Plexiglas 5mm transparent 2050x3050 mm, pretul este pentru placa intreaga dar se poate vinde si la jumatate sau mai putin, inlocuitorul sticlei inca din anii ’30, placile acrilice au oferit intotdeauna solutii noi si inovatoare. Aplicatia pe care o amintim este cea de la carlinga avioanelor, unde, in locul geamurilor din sticla, au inceput sa fie folosite placi acrilice transparente. Placile de plexiglas erau mai usoare si mai transparente decat sticla.

In plus, sunt mult mai rezistente la socuri si la impact, aspect essential in constructia avioanelor.

Spre deosebire de geamurile din sticla, placile acrilice se pot prelucra (taia, gauri, freza, greva) cu sculele si utilajele folosite in prelucrarea lemnului. Nu uita, placile acrilice (plexiglas) se pot si transforma , printa, serigrafia. De ce sa folosim plexiglas. Avantajele placilor acrilice. Ni se aminteste mereu ca plexiglasul este de 30 de ori mai rezistent decat sticla obisnuita. Iar acesta este un mare avantaj, dar daca tineti foarte mult la rezistenta la impact si socuri, veti alege cu siguranta policarbonatul compact.

Placile plexiglas sunt preferate din cateva motive esentiale:

au transmisie a luminii de pana la 92% (claritate exceptionala)
se pot prelucra la rece sau cald (termoformare)
se pot ilumina pe cant
sunt protejate UV, rezista timp indelungat la factori externi de mediu
pot intra in contact cu alimentele
rezista la temperaturi extreme (-70 Celsius, pana la +70 Celsius)
izoleaza fonic
au greutate scazuta, comparativ cu sticla
sunt disponibile in culori inedite si finisaje deosebite (plexiglas sablat, satinat)
este un material usor de prelucrat- se poate cu usurinta taia, gauri , transforma, lipi, printa, etc.
este rezistent la acizii diluati si la solutiile alkaline
Grosimi si aplicatii ale placilor plexiglas:

Placile plexiglas au grosimi care pornesc de la 1,5 mm. La aceasta grosime, placile plexiglas sunt folosite in special in productia de publicitate, productia de mobilier, dar si in industrie. Aceleasi domenii de utilizare sunt preferate si in cazul grosimilor de la 2 la 6 mm, insa tot aici intra si aplicatiile de uz… casnic sau care tin de hobby: polite, rafturi de frigider, geamuri pentru foisoare, carcase PC, machete, confectionare deflectoare de vant pentru decapotabile, si multe altele.

Atunci cand au grosimi intre 8 si 12 mm, placile plexiglas sunt folosite cu precadere in aplicatii:

in domeniul productiei publicitare: litere volumetrice, totemuri, sigle luminoase si multe multe altele
in domeniul constructiilor si decoratiunilor: balustrade, vitrine, geamuri de protectie (atunci cand policarbonatul compact nu este prima alegere)
pentru dispozitive speciale, care necesita rezistenta la presiune inalta
La grosimi de 15, 20 sau 25 mm, placile plexiglas sunt intrebuintate in aplicatii care necesita rigiditate ridicata. De obicei, plexiglasul de grosimi foarte mari se foloseste pentru realizarea barierelor fonice.

Prelucrarea placilor plexiglas:

Placile plexiglas se pot prelucra in diferite moduri, iar rezultatele pot fi exceptionale. Chiar si o banala slefuire pe cant ii poate oferi unei placi plexiglas un cu totul alt aspect, comparativ cu placa bruta, debitata la router cnc. Urmeaza si alte procedee simple, precum decuparea pe contur, gravarea, serigrafiere, ca sa ajungem in cele din urma la operatiunile de termoformare, care transforma placile de plexiglas in adevarate opere de arta.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura