Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

Vicovia Srl

Editora vicovia va asteapta
0334 404366, 0742 927031

Carte, De ce nu iubim Rusia

Out of stock
Telefon:
0334 404366
Pret:
25 lei
 

Detalii produs

Ea s-a comportat cu Romania ca si cu o Gubernie proprie, facand abstractie de termeni precum „suveranitate”, „independenta” sau „integritate”. Ori acestea reprezinta fundamentul constitutional al statului roman.
Nici un alt vecin nu a reusit sa impregneze in romani o asa reactie.

Nici una din marile puteri europene sau mondiale nu este mai putin expansionista decat Rusia insa ceea ce difera este modalitatea. In timp ce unii sunt expansionisti prin cultura sau economic, Rusia a adoptat o varianta de forta care dupa 50 de ani de sovietism a dovedit ca nu poate fi fiabila. Ea nu a dorit doar stapanirea ci chiar distrugerea identitatilor culturale proprii. Ori acest lucru a dus categoric la opozitia puternica a celor dominati. Greseala fundamentala este ca nu s-a multumit cu a exploata teritoriile cucerite ci a trecut si la o politica criminala de „zombare” a populatiilor asuprite. Jucand rolul unui „mesia”, a considerat propria politica ca fiind una absolut corecta. Ea nu a facut distinctia intre un roi de albine si o comunitate umana. Individul nu mai conta ci doar ceea ce conducatorii considerau ca este bine pentru societate. Iata ca rezultatul a fost un esec deoarece deciziile luate de un grup restrans de oameni au ajuns sa afecteze o parte importanta a lumii.

Rusii ca si romanii, au cazut victime ale deciziilor luate de cei care reprezentau Rusia. Cum ai putea sa ii urasti cand de multe ori au suferit mai mult decat noi de pe urma „adevarului absolut” detinut de lideri precum Stalin?

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: Vicovia Srl
Persoana de contact: Cucu Viorel
Adresa: Str. Letea, Nr. 42, Sc. A, Ap. 1
Localitate: Bacau
Judet: Bacau
Telefon: 0334 404366
Telefon mobil: 0742 927031
Fax: 0334 404366
Website: http://www.vicovia.ro

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi