Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Terrasoil Tehnica
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Studiu geotehnic
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Studiul geotehnic este o documentatie tehnica menita sa ofere informatii despre stratificatia solului, caracteristile fizico-mecanice ale acestuia, nivelul apelor subterane, recomandari tehnice privind conditiile minime de fundare pentru amplasamentul cercetat astfel incat proiectarea fundatiilor sa fie una judicioasa.

Studiul geotehnic se realizeaza pentru toate tipurile de constructii, noi sau existente, cum ar fi: constructii de tip rezidential, drumuri, retele edilitare, constructii industriale si agro-zootehnice, etc.

Un studiu geotehnic necesar pentru construirea unui obiectiv trebuie sa cuprinda lucrari de foraj prin care se determina stratificatia terenului si se preiau probe de sol si/sau apa, teste in situ cum ar fi testele de penetrare dinamica cu con de tip usor/ mediu/ greu, teste de penetrare statica sau diferite alte incercari, in functie specificul proiectului.

Probele prelevate in urma forajelor geotehnice sunt analizate intr-un laborator cu profil GTF autorizat ISC, rezultatele obtinute fiind corelate cu fisele forajelor. De asemenea, in urma prelucrarii testelor de penetrare dinamica sau statica cu con, se obtin o serie de parametri ai stratelor interceptate, parametrii ce pot oferi informatii suplimentare despre conditiile de fundare de pe amplasament.

Dupa intocmirea studiului geotehnic, indiferent de faza de proiectare sau obiectivul propus, trebuie efectuata verificarea la cerinta de calitate Af.
Din Gura in Gura