Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Titan Cris Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Panou solar nepresurizat 125-300 litri
2000 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Elementul de baza care sta la baza instalatiilor de captare a energiei solare este tubul vidat. Acesta este captatorul energiei termice solare pe care o transforma in caldura utilizata de panourile solare. Aceasta solutie a fost adoptata datorita randamentului mare al tubului, performantelor deosebite si a pretului scazut de productie.

Constructia acestui tip de tub este prezentata mai jos. Este formata din doua tuburi de sticla borosilicatica foarte rezistenta.

Tubul exterior este transparent permitand razelor luminoase sa treaca, avand o reflexie minima. Tubul interior este vopsit cu vopsea speciala care absoarbe foarte bine radiatiile solare si are proprietati de reflexie minime. Cele doua tuburi sunt montate concentric si supuse unui vid inaintat, pentru a se realiza vacuumul dintre ele. Vaccumul asigura o etansare foarte buna fara pierderi de caldura. Aceasta poate fi observata in timpul functionarii instalatiei cand in interiorul tubului se ating temperaturi de peste 220oC, iar tubul exterior este rece.

Pentru mentinerea vidului si pentru verificarea acestuia intre cele doua tuburi de sticla s-a introdus bariu, care asigura absortia de CO, CO2, N2, O2, H2O, H2 elemente care sunt reziduale intre cele doua tuburi. Bariul ne permite sa verificam daca tuburile au vid intre ele si anume prin faptul ca atunci cand avem vid intre ele, la baza, tuburile au o culoare argintie, iar daca nu mai au vid atunci bariul in contact cu aerul capata o culoare albicioasa. In acest caz se recomanda inlocuirea tubului deoarece nu mai este eficient.O alta varianta constructiva a tuburilor vidate este aceea cu tub termic care are eficienta mai mare. In figura alaturata se poate vedea constructia recuperatorului de caldura cu tub termic.

Tubul termic este din cupru de mare puritate cu suprafata fina fara impuritati pentru ca particula de apa sa poate circula in interiorul tubului fara a intampina rezistenta asperitatilor de suprafata. Cuprul este unul din materialele cu cea mai mare conductivitate termica, iar materialul folosit in acest caz este de cea mai buna calitate.
Din Gura in Gura