Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Arzatoare cu biomasa pentru uscatoare

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
TAG
Out Of stock
Descriere
Pentru uscarea unei tone de porumb pe un procent de umiditate este necesara o puere calorica de 8.250 K.cal.h sau 9,6 KW/h, si este obtinuta prin arderea unui litru de motorina.

Optional se pot monta generator de aer cald cu schimbator de caldura, fapt ce asigura protejarea cerealelor impotriva mirosurilor si a altor modificari organoleptice provocate de introducerea gazelor de ardere direct in uscator.

Costul unui astfel de generator este variabil in functie de randamentul termic si capacitatile prevazute.

Combustibilii utilizati sunt solizi si provin din recuperarea productiei secundare din agricultura (paie, resturi vegetale, etc.), lemne, peleti si brichete din biomasa, etc.

Un kg de paie are putere calorica de 4,78 kwh si este echivalena cu puterea a 0,5 litri de motorina. Deci pentru a obtine puterea caloric a unui litru de motorina trebuie sa ardem 2 kg de paie.

Un litru de GPL are putere calorica 6070 K.cal./h sau 7,3 KW/h, si pentru uscarea unei tone de porumb / un procent trebuie un consum de 1,36 litri de GPL.

Pentru a echivala cu consumul de gaz metan, precizez ca un metru cub de metan are putere calorica de 10 KW/h sau 8.500 k.cal./h

Un kg de lemn de fag are putere calorica 3.526 K.cal./h sau 4,1 KW/h.

Rezulta ca pentru uscarea unei tone de porumb pe un procent de umiditate sunt necesare 2,3 kg lemn de fag.
Randamentul termic la utilizarea arzatoarelor cu schimbator de caldura (arzatoare pe lemn) este cu 20 % mai mic, deci vor fi necesare aprox. 2,8 kg de lemn de fag.

Este foarte simplu in acest stadiu, 1 litru motorina = 1,36 litri GPL = 2,8 kg lemn de fag, sa constatati avantajele utilizarii generatorului de aer cald cu biomasa.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura