Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Team Ten Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Fructe Aronia
25 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Vand fructe Aronia Bio proaspete

www.magazinteamten.simplesite.com

Pretul este 30 lei/kg pentru o cantitate sub 5 kg.
Pentru o cantitate mai mare de 5 kg, pretul este de 25 lei/kg.

Plantatia se gaseste intr-o zona de deal, izolata, inconjurata de paduri. Fructele sunt puternic antioxidate.

Fructele Aronia melanocarpa nero (Black chokeberry) au o valoare ORAC (puterea antioxidanta a fructului) este de 16062 unitati/ 100 g, fiind puternic antioxidante.

Fructul Aronia este mai mult decat un fruct, este un medicament.

Valoarea medicinala si nutritiva

Gustul fructelor este astringent pentru ca contin taninuri1 si polifenoli2.

Aronia este bogata in nutrienti si substante medicamentoase. Fructele contin 25-30% substanta uscata, cele mai multe zaharuri, glucoza 6,2 - 10,8%, fibre 3.0 - 3,1%, pectina 0.63 - 0.75%, acid organic 0,7 - 1,3% si antociani3 (600 - 2300 mg%). Bogate in macro si micro elemente, cum ar fi fier, calciu, cupru, iod, bor, molibden, mangan, cobalt si potasiu, precum si vitaminele C, P, PP, B6, B2, E si provitamina A. Antocianii sunt cele mai importante substante colorante, dar cu conditia ca fructele Aronia sa ajunga la maturitate. S-a constatat ca 1480 mg de antociani sunt continute in 100 g de fructe proaspete, in timp ce concentratia de proantocianidina4 in 100 de grame este de 664 mg. Aceste substante se gasesc si in coaja fructelor. In acest fel, planta reuseste sa-si protejeze continutul fructelelor chiar si semintele din fructe, de efectele nocive ale radiatiilor UV.

Al doilea cel mai bogat fruct in antociani dupa Aronia, este fructul matur de zmeura neagra cu aproximativ 320 mg%, in timp ce coacaza neagra contine 250 mg% si murele 205 mg% la 100 g de fructe.

Printre antocianii din Aronia se numara acidurile: cianidin, epicatehin, acid cafeic, quercetina, delfinidina, petunidin, pelargonidin, peonidin si malvadin. Acestia toti sunt fenoli antioxidanti - flavonoizi. Ei sunt cei care absorb radicalii liberi. Continutul antioxidant este exprimat in asa-numitele Unitati ORAC (Capacitatea de Absobtie a Radicalilor de Oxigen). Pentru Aronia capacitatea antioxidanta este 16.062, cu alte cuvinte 16.062 de micromolecule se contin in 100 g de fructe, ceea ce este mult mai mult decat la afine, mure, zmeura si coacaza neagra. Necesitatea zilnica a omului este de la 3000 la 5000 de unitati ORAC, unui om iar fi suficient sa consume aproximativ 20-30 de grame de fructe, sau cat mai multe fructe de padure.

Cu o astfel de compozitie, Aronia repezinta alimentul si medicamentul care reduce riscul multor boli, precum cancerul, bolile hepatice, bolile cardiovasculare, inflamatiile cronice, problemele gastro-intestinale, inclusiv ulcere, si inflamarea ochilor (uveita). Intareste sistemul imunitar si este un aliment folositor - ca medicament pentru copii, sportivi si convalescenti. Aronia incetineste procesul de imbatranire si are un efect antiseptic.

Antioxidantii pot fi folositori in tratamentul bolilor cronice, cum ar fi boli de inima, Parkinson, bronsite si multe alte boli. Toate substantele active pe care Aronia le genereaza pentru a se proteja de insecte, ciuperci, bacterii si virusi, numite printr-un cuvant fitoncide5 sau antibiotic din plante cu actiune bactericida si bacteriostatica, ii ofera corpului uman modalitatea de a utiliza aceste beneficii ale naturii.

Tel.: 0733368989.
Din Gura in Gura