Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Set de bijuterii din Perle
150 lei
Brand
De ocazie,Colier +bratara reglabila
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Perle - pietre semipretioase naturale, organice. Denumirea de perla provine din latina vulgara, din pernula, diminutiv pentru perna = scoica marina. Datorita faptului ca sunt organice, perlele incep sa se exfolieze dupa 100 - 150 de ani, dar s-au gasit perle in ruinele Pompeiului, in Mexic (2500 i.e.n.). Perlele se formeaza in cursul mai multor ani in carcasele anumitor scoici, de aceea fiecare perla este unica prin marime, culoare, forma. Din perle se pot crea bijuterii din perle care se bucura de aprecierea tuturor cumparatorilor.

Clasificare perle: dupa locul unde s-au format: perle de apa dulce sau perle de apa sarata; mod de formare: perle de cultura sau perle naturale. Perlele de apa sarata sunt, de obicei, de calitate mai buna, de aceea sunt si mai scumpe decat perlele de apa dulce care sunt mai neregulate si au forme mai diverse.

Datorita folosirii intensive a perlelor pentru bijuterii, perlele naturale se gasesc tot mai greu, de aceea sunt tot mai scumpe. Spre exemplu, perlele aripi-de-inger din Mississippi aproape au disparut deoarece au fost foarte folosite de artistii Art Nouveau, la inceputul secolului XX. De aceea, au inceput sa se produca pe scara larga perle de cultura, care sa aibe preturi accesibile si preturi mai mici.

Japonezii au fost primii care au inventat un procedeu sigur de crestere a lor, prin care se introduce bobite de sidef intr-o scoica. Scoica, pentru a izola incluziunea, produce sidef peste bobita, creandu-se astfel perla. Pentru a se reduce timpul crearii unei perle, bobite sunt destul de mari, deoarece, petnru a se crea 1 mm de sidef trebuie ca acesta sa se depuna timp de 3 ani.

Culori: depinde de tipul de scoica din care provin. Se pot deosebi foarte greu perlele vopsite de cele naturale. O perla colorata natural va costa mai mult decat o perla vopsita prin diverse metode.
Din Gura in Gura
Alte Produse