Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Seminte de dovleac 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

413 lei Lei
Brand
013
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Acum ceva timp un doctor nutritionist imi recomanda semintele crude de dovleac. Avea mai multe motive, iar printre ele se numara si faptul ca acestea sunt o sursa excelenta de minerale precum magneziul, fierul, zincul, cuprul. Tot atunci am aflat si de actiunea benefica pe care o au semintele de dovleac (neprajite!) asupra viermilor intestinali.
de Simona Esanu

Sursa de fitosteroli

Dovleacul face parte din familia Cucurbitacee, iar semintele lui au un continut consistent in fitosteroli (265 mg/100 g), potrivit celor de la The World's Healthiest Foods (www.whfoods.com). Fitosterolii sunt niste compusi naturali care se gasesc in legume, fructe, seminte, ulei. Ei actioneaza pozitiv asupra colesterolului, caruia ii reduc nivelul. Cele mai bogate seminte sau fructe oleaginoase in fitosteroli sunt cele de susan, floarea soarelui, cele de dovleac si fisticul. Tot gratie fitosterolilor organismul are sistemul imunitar mai puternic si scade riscul de aparitie al anumitor tipuri de cancer.

Bune in salate, cereale si mancare
Miezul semintelor de dovleac are culoarea verde. Pentru a beneficia de calitatile acestor seminte, ele trebuie consumate crude, neprajite si nesarate. In comert se gasesc pungute cu seminte de dovleac, decojite, crude. Ele sunt mai sanatoase decat semintele de floarea soarelui neprajite. Pot fi mancate simple, ca o gustare, cand vrem sa rontaim ceva, sau se pot adauga in salate, in cerealele cu lapte/ iaurt ori in diverse tipuri de mancare. Poti zdrobi miezul de la seminte, amesteci cu usturoi pisat si alte verdeturi ori condimente, ulei de masline, zeama de lamaie si folosesti acest dressing la diverse salate sau in alte combinatii. Se pot pune si la prajituri. Sunt foarte satioase, dar au si ceva calorii. Un sfert de ceasca de miezuri decojite, circa 34 de grame, are 186 de calorii.

Viermii intestinali

Semintele de dovleac ne pot oferi o mare parte din necesarul zilnic de minerale. Un sfert de ceasca ne aduce 46% din necesarul zilnic de magneziu, 52% din cel de mangan, 28% din cel de fier, 24% din cel de cupru (ajuta la slabit), etc. Pe langa acest aport considerabil, semintele de dovleac contin si vitamina K, fosfor si zinc. Ele sunt eficiente impotriva viermilor intestinali. Dar nu trebuie exagerat cu semintele, nici in cazul adultilor si nici in cazul copiilor. Cei mici trebuie sa consume o cantitate mai mica de miezuri. Pentru a ajuta impotriva viermisorilor, semintele trebuie mancate inainte de fiecare masa. Dupa o mica pauza se consuma mancarea. Dimineata este cel mai important sa fie consumate pe stomacul gol.

Efect antiinflamator

Avand in vedere cercetarile din ultimii ani, semintele de dovleac sunt din ce in ce luate mai in serios. Au fost efectuate si studii pe animale in ceea ce priveste artrita. Cei de la www.whfoods.com spun ca s-a observat ca semintele actioneaza favorabil in cazul artritei, asemeni unui medicament antiinflamator.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura