Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Prune uscate 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

357 lei Lei
Brand
058
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Prunele uscate sunt satioase si foarte sanatoase, datorita complexului de vitamine: B3, B6 si A, dar si datorita calciului, potasiului, fierului si fibrelor continute.

Prunele uscate sunt o varianta excelenta pentru o gustare in acest sezon, cand inca nu au aparut fructele proaspete pe piata. Ele cresc imunitatea, previn numeroase afectiuni, sunt energizante si bune digestive.

Printre beneficiile acestor fructe gasim: trateaza anemia, previn osteoporoza, imbunatatesc functiile ficatului, pancreasului si rinichilor, scad aciditatea gastrica, trateaza infertilitatea, scad oboseala si incetinesc procesul de imbatranire.

Prunele nedecojite contin chiar mai multi antioxidanti decat fructele de padure si ajuta sistemul imunitar, deci sunt perfecte pentru acest sezon!

Prunele uscate se rehidrateaza in apa, insa nu cumparati prune uscate si afumate, deoarece fumul poate contine substante cancerigene. Ele contin si o cantitate mare de zahar (mai mare decat fructele proaspete), astfel incat daca suntem la dieta, trebuie evitate sau consumate in cantitati mici. Diabeticii au interdictie la acestea!

Prunele uscate sunt si un tratament naturist impotriva constipatiei. Ele se lasa intr-un vas cu apa si apoi se consuma pe stomacul gol. Se poate face si o cura exclusiva pe baza de prune uscate, pentru persoanele cu afectiuni hepatice, insa este recomandat sa ceri parerea unui medic.

In unele preparate, prunele uscate pot inlocui grasimile ca untul, margarina sau chiar uleiul, iar in produsele de patiserie in care folositi prune nu mai este necesar adaosul de zahar.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura