Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Papaya uscat 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

4842 lei Lei
Brand
027
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Papaya este fructul arborelui Carica papaya, din genul Carica si mai este cunoscut si sub denumirea de mamao, pepene de copac, lechoza (Venezuela) sau pawpaw.

Semintele pot inlocui piperul negru

Desi este originara din Mexicul de sud, America Centrala si nordul Americii de Sud, datorita calitatilor deosebite papaya este acum cultivat in majoritatea tarilor tropicale. Carica papaya este un arbore mic, fara ramuri, singura tulpina avand intre cinci si zece metri inaltime, cu frunze aranjate in spirala, limitate la varful trunchiului. Frunzele au 50-70 cm in diametru si sapte loburi palmate. Florile sunt produse pe axele frunzelor, maturandu-se in fructe lungi de 15-45 cm si cu un diametru de 10-30 cm. Fructele sunt coapte cand sunt moi si devin galben-portocalii. Semintele negre sunt comestibile si au un gust iute. Uneori, sunt macinate si inlocuiesc piperul negru.

Fructul, plin de potasiu
Fructul este foarte bogat in potasiu (K), vitaminele A si C si enzima papayna. Cura de papaya este indicata celor care au probleme cu glicemia. In foarte multe cazuri, fructul este consumat si pentru enzima papayna, ce a dat rezultate foarte bune in recuperarea rapida a bolnavilor operati la coloana vertebrala, intrucat dizolva tesuturile moarte existente in discurile bolnave. In America de Sud si Centrala bastinasii foloseau semintele fructului pentru combaterea dizenteriei si a difteriei.
Alte motive pentru care este preferat consumul de papaya sunt: eliminarea neplacerilor cauzate de o digestie imperfecta, dar si pentru reglarea activitatii vezicii biliare, a ficatului, a pancreasului si a intestinului gros.

Frunzele vindeca ranile
Cu o consistenta asemanatoare untului, piureul de papaya (obtinut prin presarea pulpei fructului) vine in ajutorul celor care vor sa slabeasca, pentru ca nu contine grasimi si intensifica arderile in organism.
In Peru, frunzele de papaya sunt eficiente in vindecarea ranilor, iar in India locuitorii mesteca semintele de papaya pentru improspatarea respiratiei. Pulberea de papaya catifeleaza pielea, eliminand celulele moarte.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura