Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Faina integrala din orz 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

661 lei Lei
Brand
045
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Continut:

vitamine (A, beta-caroten, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E), aminoacizi, acizi grasi, carbohidrati, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, aluminiu, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon).

Actiuni:
Nutritiv, antiinflamator, antidiareic, antidizenteric, antiscorbutic, antireumatic, decongestiv, drenor hepatic, emolient, galactogog, laxativ, stomahic, sedativ, tonic cardiac, hipoglicemiant, tonic pulmonar, tonic al sistemului nervos central, stimuleaza cresterea parului si a unghiilor, vitalizant.

Indicatii:
Anemie, demineralizare, rahitism, scorbut, furunculoza, ulcer varicos, dereglari hormonale, afectiuni tiroidiene, hemofilie, inflamatie splenica, diabet zaharat, cancer, obezitate, epilepsie, scleroza multipla, nevralgie,
pareza, polinevrita, afectiuni oculare, cardiace, digestive, renale, pulmonare, hemoroizi, hepatita cronica, pancreatita, stomatita, frigiditate, impotenta sexuala, mastoza chistica, sterilitate, tulburari de menopauza, antrax, gripa,
dizenterie, febra tifoida, holera, malarie, tuberculoza, hepatita acuta virala, tuse convulsiva, laringita, angina, amigdalita, neurastenie, schizofrenie, tuberculoza ganglionilor cervicali, lumbago, osteoporoza, lombosciatica,
reumatism, debilitate, transpiratie excesiva, insomnie, sarcina, lauzie, alaptare, convalescenta, cestere, ingrijirea tenului.

RETETE:

1) LAPTE DE ORZ - 4 linguri de faina integrala de orz se pun in 500 ml de apa calda. Se amesteca timp de 1-2 minute, se strecoara si se consuma simplu sau indulcit, pe stomacul gol sau inainte de mese. Se poate folosi si pentru preparate la rece. Este tonic general, regenerator, purificator, un adevarat balsam pentru organism.
2) CREMA DE ORZ - 400 g faina se pun la inmuiat in 600 ml apa timp de 2 ore. Se adauga coaja de lamaie, miez de nuca, stafide, miere sau zahar invertit, fructe de sezon bine coapte. Se lasa 30 de minute apoi se serveste ca mic dejun sau ca masa de seara.
3) LIPIE DE ORZ - Se amesteca faina cu apa si sare pana devine un terci subtire. Se lasa doua ore, apoi se framanta foarte bine aluatul. Se da la cuptor, intr-o tava tapetata cu faina, la foc potrivit, timp de 30-40 de minute. Din acelasi aluat se pot face turte care se coc pe o tabla. Se consuma simpla sau cu pasta de soia, de naut etc.
4) KASHA -100 g faina de orz se pune intr-un vas cu 150 ml apa fierbinte si sarata. Se acopera si se lasa 30 de minute. Se combina dupa gustul si fantezia fiecaruia cu iaurt, smantana, cascaval, sos de rosii, condimente etc.
5) PAINE DE ORZ SI BANANA - (pentru doua portii):
Ingrediente: 750 gr.faina de orz, o lingurita sare, 3.5 lingurite drojdie, 3 banane bine coapte, miere dupa gust , 125 ml.ulei, 2 oua mari, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingurita de coaja de lamaie rasa.

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul. Se cerne faina de orz. Zdrobiti bananele si faceti din ele un piure. Amestecati piureul de banana, mierea si uleiul cu un mixer. Apoi adaugati ouale, sucul si coaja de lamiae. Amestecati bine. Incorporati apoi faina de orz, sarea si drojdia si amestecati cu mixerul. Varsati aluatul in tavi unse cu unt si pudrate cu faina si lasati la cuptor timp de 30-40 de minute
Trimite mesaj
Din Gura in Gura