Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Metalizari Industriale
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Cursuri de specializare in domeniul sudarii
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
A. Introducere
Şcoala dispune de toate dotările necesare desfăşurării in bune condiții a instruirii teoretice si practice a cursanților ( sală de curs, videoproiector, tablă, flip-chart, calculator, cafenea, Laborator de sudură etc. ).
B. Cursuri de Specializare organizate de şcoală si durata lor
1. Sudor manual cu flacara de gaze(SMO)–Cod COR : 721202 – 121 ore (60 teorie si 61 practică) ;
2. Sudor manual cu arc electric( SME ) – Cod COR : 721203 – 162 ore (78 teorie si 84 practică) ;
3. Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protector(WIG/TIG)–Cod COR : 721207 – 121 ore (60 teorie si 61 practică) ;
4. Sudor cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector(MIG/MAG)–Cod COR : 721206 – 121 ore (60 teorie si 61 practică) ;
5. Sudor cu arc electric acoperit sub strat de flux(SAF)–Cod COR : 721204 – 143 ore (78 teorie si 65 practică) ;
6. Operator sudare tevi si fitinguri PEHD(Sudor in polietilena de inalta densitate)-Cod COR : 823208 – 80 ore (46 teorie si 34 practica) .
C. Obiectivele cursului
Dobindirea de catre cursanti cunoştințelor teoretice si practice, conform standardului ocupational si a programelor de curs, in vederea obținerii ” Certificatului de Absolvire” si a autorizatiei de sudor..
D. Condiții de participare la curs :
- Studii : minim certificat de calificare in meseria de Sudor Electric Nivel 1 sau Oxigaz Nivel 1;
- Certificat medical (adeverintă medicală etc.) emis de medicul de familie–care să ateste că solicitantul este apt din punct de vedere medical pentru practicarea meseriei de sudor ( acest certificat nu trebuie să fie mai vechi de 6 luni ) ;
- Dorința de a invața.
E. Echipamente
Şcoala pune la dispozitia cursantilor vestiare (dotate cu fişete pentru obiectele personale ). Echipamentele de protectie sunt in responsabilitatea cursanţilor(daca nu se specifca altfel in contract ). Repere precum : ochelari, şepci, măşti, mănuşi, salopete, şorțuri, bocanci etc. sunt disponibile in şcoala la preţuri speciale pentru cursanți. Echipamentele de sudare cit si materialele si consumabilele necesare( conform programei de curs ) vor fi puse la dispoziție de către şcoală( daca nu se specifica altfel in contract).
F. Certificat de absolvire
Fiecare participant la cursurile şcolii de sudură va primi in urma unui examen teoretic si practic un " Certificat de Absolvire ". Acest certificat reprezintă dovada realizărilor dumnevoastră. Certificatul de absolvire este eliberat de Şcoala de Sudură sub autoritatea Ministerului Muncii, Solidarității Sociale si Familiei şi a Ministerului Educației, Cercetării şi Tineretului. Acest certificat este reglementat de lege ca act de studii cu recunoaştere la nivel național şi european.
G. Autorizare sudori
Examenul de autorizare poate fi sustinut numai de către persoanele care au absolvit un curs de sudură descris mai sus. In cazul in care se doreste si autorizarea, şcoala poate facilita realizarea acesteia prin intermediul companiilor ISCIR, TUV, BV sau cu alte organisme de certificare agreate de dumneavoastră.
H. Inscrierea la Şcoala de Sudură – Cursuri de Specializare
Documente necesare pentru inscriere :          
- Cerere de inscriere ;
- Copie dupa actul de studii (Cerficat de Calificare,diploma etc.) - legalizata;
- Copie dupa certificatul de nastere - legalizata ;
- Copie după actul de identitate(Buletin, carte de identitate) - legalizata ;
- Certificat medical (adeverință medicală etc.) ;
- Document din care să rezulte plata taxei de inscriere (ordin de plată, chitanță etc.). Taxa de inscriere la curs este de 100,00 lei pentru oricare din cursurile de hobby organizate de către şcoală. Aceste documente pot fi depuse direct la sediul şcolii (SC Metalizări Industriale SRL – Şcoala de Sudură, Str. Bârseşti, Nr. 254, Cod 247377, Mihăeşti, Jud. Vâlcea) sau pot fi trimise prin poşta cu confirmare de primire etc.
Din Gura in Gura