Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Respira Verde Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Respira Verde Srl
Rating si Pareri
10
0 stars: Fara rating 10 pareri
#541 din 541 de Companii din Stocuri Disponibile
Membru Gratuit din 2012
  • Parerea ta conteaza!
    Fii primul care lasa o parere. Ne va ajuta sa promovam pe Bizoo doar firme cu produse si servicii de calitate.
Scrie o parere
Respira Verde Srl Respira Verde Srl 0740310730 Strada General Nicolae Sova Nr. 4, Oradea, Bihor
Produse si servicii

ulei vegetal uzat (cod deseu 20 01 25)


Tipul companiei

Prestator servicii


Piata de desfacere

Europa Centrala/Est


Nr. angajati

5-10


Anul infiintarii

2011

Despre noi
Suntem prezenti pe Bizoo.ro din 2012!
Suntem o companie tânără şi plină de entuziasm ce ne-am început activitatea pe piaţa deşeurilor din România    în anul 2011. Printr-o serie de parteneriate solide atât în ţară cât şi în străinătate, ne propunem să devenim un nume de rezonanţă în materie de colectare şi reciclare a deşeurilor din România, în vederea prevenirii poluării mediului înconjurător.

SC RESPIRĂ VERDE SRL colectează şi transportă în vederea reciclării sau eliminării finale deşeuri provenite din ulei vegetal dar şi grăsimi comestibile uzate. Prin intermediul partenerilor săi, SC Respiră Verde SRL a semnat o serie de contracte pentru eliminare finală a deşeurilor aferente activităţii de bază, cu o serie de operatori, reuşind astfel reciclarea totală a respectivelor deşeuri si reintegrarea lor în circuitul de larg consum.

În momentul de faţă suntem prezenţi şi ne desfăşurăm activitatea în judeţul Bihor, prin punctul de lucru de pe str. Clujului nr. 197 şi în judeţul Timiş, prin punctul de lucru de pe str. Amurgului nr. 1.
SC Respiră Verde SRL beneficiază de acoperire naţională prin logistică proprie în vederea colectării uleiului vegetal uzat.

Reglementările Uniunii Europene prevăd sancţiuni drastice în cazul în care România nu se va alinea la standardul european de reciclare al uleiurilor alimentare uzate. O problemă este că, până nu de mult, în România uleiurile alimentare uzate (de floarea soarelui, soia, de măsline, etc.) erau considerate mai mult “produse” reutilizabile a căror viaţă era până la dispariţia totală a acestora din tigaie, fripteuză, etc.

Punct de vedere total eronat întrucât există dovezi clare că acestea sunt şi trebuie catalogate drept deşeuri cu potenţial extrem de periculos pentru sănătatea publică. De ce? Pentru că, prin prăjire/încălzire anumiţi compuşi (HHE,HNE,HDE) din ulei devin toxici cu potenţial ridicat cancerigen.

Bineinţeles după utilizare, uleiurile uzate nu trebuie sub nici o formă să fie aruncate în chiuvete , băi, canalizări, întrucât, datorita consistenţei lor, antrenează diverse materii şi conduc la formarea de bacterii periculoase şi la blocarea, bineînțeles, a sistemului de canalizare.
Din Gura in Gura