Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Test rapid antigen Rota/Adenovirus

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Testul rapid OnSite Ag Rotavirus / Adenovirus este un test imunologic cu flux lateral pentru detectarea calitativa si diferentierea antigenelor rotavirus si adenovirus in probele de fecale. Este destinat pentru utilizarea ca test de screening si ca ajutor pentru diagnosticarea infectiei cu rotavirus si adenovirus.

Orice interpretare sau utilizare a rezultatului acestui test preliminar trebuie sa se bazeze, de asemenea, pe alte constatari clinice, precum si pe rationamentul profesional al cadrelor medicale. Se recomanda sa se ia in considerare metoda (metodele) de testare alternativa pentru a confirma rezultatul testului obtinut de acest dispozitiv.

REZUMAT SI EXPLICAREA TESTULUI
Diareea este a treia cauza principala de deces legata de bolile infectioase din intreaga lume. Rata de deces datorata bolilor diareice este estimata la 1,7-2,5 milioane pe an * 1 2 3 4 5. Un numar de agenti patogeni bacterieni, parazitari si virali au fost identificati ca fiind cauzele gastroenteritei diareice acute. Rotavirusurile, care sunt adenovirusuri, reprezinta un procent mare din cazurile raportate 2-5.

Rotavirusul A este cea mai frecventa cauza de gastroenterita virala la copii sub 5 ani si rezulta in aproximativ 500.000 de decese anual, majoritatea aparand  in zonele din lume in curs de dezvoltare 6. Infectia cu rotavirus este observata mai frecvent in lunile de iarna in conditii climatice temperate, dar are o sezonitate mai putin distincta in climatele tropicale 7,8 . In general, manifestarile clinice ale infectiilor cu rotavirus sunt mai severe decat alte infectii virale. Simptomele includ debutul brusc de febra cu diaree severa si varsaturi, care pot duce la deshidratare. Varsaturile dureaza timp de 2-3 zile si diareea este observata timp de 4-5 zile in medie 6,9.

Adenovirusul tip 40 si tipul 41 reprezinta pana la 20% din gastroenterita virala la copiii mici  la nivel global, afectand in principal copiii cu varsta mai mica de 2 ani 4,5,10 . Adenovirusurile nu demonstreaza modelul de distributie sezoniera 5,6 observat in infectia cu rotavirus 11. Caracteristicile clinice includ diaree apoasa insotita de varsaturi si febra de grad scazut. Febra ridicata si deshidratarea sunt observate mai putin frecvent in comparatie cu infectiile cu rotavirus. O caracteristica distincta a infectiilor cu adenovirus este diareea prelungita si durata mai mare a simptomelor 12.

Diagnosticul de gastroenterita cauzata de rotavirus si adenovirus este important pentru diminuarea utilizarii inutile a antibioticelor, in special in clinicile de ambulatoriu cu volume mari de pacienti. Diagnosticul specific al infectiei cu rotavirus si adenovirus prin detectarea antigenului virusului in scaun prin metode de imunotestare este utilizat pe scara larga in stabilimente clinice 13,14.

Testul rapid  OnSite Ag Rotavirus / Adenovirus detecteaza calitativ si diferentiaza antigenul rotavirus si antigenul adenovirus in probele de fecale. Testul poate fi efectuat in 15-20 minute de catre personal minim  calificat, fara utilizarea echipamentului de laborator.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura