Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Trusa determinare LH

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Trusa Elisa se foloseste pentru determinarea cantitativa a LH din ser. Testarea se foloseste in diagnosticul si tratamentul disfunctiilor gonadale.

Hormonul luteinizant (LH) este produs atat la barbati, cat si la femei de catre pituitara anterioara, ca raspuns a LH-RH sau GnRH, eliberat de hipotalamus. LH, numit si hormon stimulator al celulelor interstitiale (ICSH) la barbati, este o glicoproteina cu greutate moleculara de aproximativ 30 000 Da. Este compus din doua lanturi de aminoacizi necovalente, alfa si beta. Lantul alfa este similar cu cel din FSH, TSH si hCG. Diferenta dintre acesti hormoni consta in compozitia in aminoacizi a lantului beta, care duce la diferentierea lor imunologica.

Secreti abazala a LH la barbati este episodica si are functia primara de stimulare a celulelor interstitiale (celule Leydig) pentru producerea testosteronului. Variatiile concentratiilor de LH la femei se datoreaza ciclului ovulator si depinde de o secventa de evenimente hormonale de-a lungul axei gonado-hipotalamo-pituitara. Scaderea nivelelor de progesteron si estradiol de la ovulatie initiaza fiecare ciclu menstrual. Ca rezultat al scaderii niveleleor hormonilor, hipotalamusul creste secretia factorilor de eliberare a gonadotropinelor (GnRF), care va stimula pituitara sa creasca productia si secretia de FSH.

Nivelele crescute de FSH stimuleaza cativa foliculi in timpul fazei foliculare; unul din acestia se va matura si va contine un ovul. Pe masura ce foliculii se dezvolta, estradiolul este secretat incet la inceput, dar in ziua 12-13 a ciclului normal, va creste rapid. LH este eliberat ca rezultat al cresterii rapide a estradiolului, datorita stimularii directe a pituitarei si cresterii nivelelor de GnRF si FSH. Aceste evenimente constituie faza pre-ovulatorie.

Ovulatia are loc la aproximativ 12-18 ore dupa ce LH atinge nivelul maxim. Dupa eliberarea ovulului, se formeaza corpul luteum, care secreta progesteron si estrogeni, reglatorii de feed-back ai LH. Dupa faza ovulatorie urmeaza rapid faza luteala, caracterizata de nivele crescute ale progesteron, crestere di nou a estradiol, nivele scazute de LH si FSH. Nivelele scazute de FSH si LH sunt rezultatul feed-back-ului negativ al estradiolului si progesteronului de pe axa hipotalamo-pituitara.

Pacientii care sufera de hipogonadism au concentratii crescute de LH seric. Scaderea productiei de hormoni steroizi la femei este rezultatul ovarelor imature, incetarii productiei ovariene, sidromului polichistic ovarian sau menopauzei. In asemenea cazuri, secretia LH nu este reglata. O pierdere asemanatoare de hormoni reglatori apare si la barbati, atunci cand testiculele nu se dezvolta normal. Concetratii mari de LH se pot observa la incetarea productiei testiculare si sindromul Klinefelter, desi nivelele nu sunt neaparat crescute, daca secretia androgenilor continua. Nivele crescute de LH se mai pot observa si in insuficieta renala, ciroza, hipotiroidism si infometare severa.

Lipsa secretiei de catre pituitara anterioara poate duce la nivele scazute de LH. Asa cum este de asteptat, nivele scazute ale LH pot duce la ifertilitate, atat la femei, cat si la barbati. Nivele scazute ale LH se mai pot datora si productiei scazute de GnRH de catre hipotalamus. Nivelele scazute pot indica disfunctii ale pituitarei sau ale hipotalamusului, dar sursa problemei trebuie confirmata cu alte teste.

In diagnosticul diferential al disfunctiilor hipotalamice, pituitare sau gonadale, se testeaza in mod frecvent concentratiile LH, impreuna cu FSH, deoarece ei sunt strans legati. In plus, nivelurile hormonale se folosesc la determinarea menopauzei si la monitorizarea terapiei endocrine.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura