Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Test determinare cantitate de Estradiol Diametra

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Trusa Elisa se foloseste pentru determinarea cantitativa a Estradiol din ser.

Estradiol este un steroid C18, cu un inel fenolic A. acest hormon steroid are o greutate moleculara de 272.4 Da. Acesta este cel mai potent estrogen natural, produs in principal de catre ovar, placenta si, in cantitati mici, de catre cortexul adrenal si in testicule. Estradiolul este secretat in circulatie, unde 98% circula legat de SHBG. Intr-o cantitate mai mica, estradiolul este legat de alta proteina serica, precum albumina. Numai o fractie mica circula ca hormon liber sau sub forme conjugate.

Activitatea estrogenica este afectata via complexele estradiol-receptor, care duce la un raspuns corespunzator in situsurile tinta. Aceste situsuri includ foliculii, uterul, sani, vagin, uretra, hipotalamus, pituitara si, in cantitate mai mica, ficat si piele. La femeile care nu sunt insarcinate, secretia de estradiol urmeaza un tipar cyclic, bifazic, cu concentratii mari imediat dupa ovulatie. Cresterea concentratiei de estradiol exercita un feed-back pozitiv pituitarei, unde influenteaza secretia gonadotropinelor, FSH si LH, esentiale in maturarea foliculara si ovulatie.

Dupa ovulatie, nivelele de estradiol scad rapid pana cand celulele luteale devin active, rezultand o usoara crestere si o faza de platou a estradiolului in faza luteala. In timpul sarcinii, nivelele de estradiol seric matern cresc considerabil, pana la varfuri pre-ovulatorii si nivele mari de-a lungul sarcinii. Masuratorile estradiolului seric se folosesc in evaluarea disfunctiilor menstruale, precum pubertatea precoce sau intarziata la fetite, amenoree primara si secundara si menopauza.

Nivele crescute de estradiol se observa la pacienti cu sindromul femeinizant, ginecomastie si tumori testiculare. In cazuri de infertilitate, masuratorile estradiolului seric se folosesc la monitorizarea inducerii ovulatiei dupa tratamentele cu citrat de clomiphene, LH-RH sau gonadotropine exogene. In timpul hiperstimularii ovariene pentru fertilizarea in vitro, concentratiile de estradiol seric se folosesc la monitorizarea zilnica a timpului optim de administrare a hCG si recoltarea oocitelor.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura