Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Trusa determinare cantitate Progesteron Diametra

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Trusa Elisa se foloseste pentru determinarea cantitativa a Progesteron din ser.

Progesteron este un steroid C21, sintetizat atat din colesterolul tisular, cat si din cel circulant. Colesterolul este transformat in pregneolon, care este apoi convertit in progesteron, printr-o dehidrogeaza si o izomeraza. Locurile principale de productie sunt glandele adrenale si ovarele, precum si placenta, in timpul sarcinii.

Majoritatea acestui steroid este metabolizata in ficat la pregnanediol si conjugat ca glucuronida, inainte de a fi excretata de rinichi.Progesteronul are o gama larga de efecte la nivelul organelor. Rolul primar al progesteronului este in organelle de reproducere. La barbati, progesteronul este intermediary pentru productia corticosteroizilor si androgenilor.

La femei, progesteronul ramane relativ constant in timpul fazei foliculare a ciclului menstrual. Dupa aceea, concentratia creste rapid in timpul ovulatiei, ramanand crescuta timp de 4-6 zile, apoi scazand pana la nivelul initia, cu 24 ore inainte de declansarea menstruatiei.

In sarcina, productia progesteronului placentar creste pana la nivele de 10-20 ori mai mari decat cele din faza luteala. Masuratorile progesteronului se urmaresc pentru determinarea ovulatiei, precum si pentru caracterizarea defectelor fazei luteale si pentru monitorizarea terapiei cu progesteron si evaluarea stadiilor timpurii ale sarcinii.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura