Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Radoncontrol Sa
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Servicii de masurare a nivelului de radon
490 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Radonul este un gaz radioactiv, invizibil care se degaja din sol si patrunde in interiorul cladirilor unde se acumuleaza in timp. Radonul este un factor de risc asupra sanatatii fiind urmatoarea cauza a cancerului pulmonar dupa fumat. Legislatia europeana prin Directiva 2013/59/EURATOM transpusa si in legislatia romaneasca prin Legea nr. 63/2018 prevede necesitatea protectiei impotriva expunerii la radonul din interiorul cladirilor (locuinte, locuri de munca, spatii publice), prin identificarea situatiilor in care radonul din aer depaseste pragul de 300 Bq/m3, stabilit ca nivel de referinta.

Ordinul CNCAN nr. 185/2019 impune obligativitatea masurarii nivelului de radon in aerul din interiorul cladirilor cu acces public si la locurile de munca. Conform normelor in vigoare, nivelul de radon se masoara folosind metoda pasiva cu detectori de urme.

RADONCONTROL SA este specialistul numarul 1 in Romania in servicii de masurare, diagnosticare si remediere a nivelului de radon in cladiri publice sau rezidentiale. Efectuam prin laboratorul LiRaCC din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, masuratori ale nivelului de radon atat prin metoda pasiva cat si prin metoda activa. Laboratorul este autorizat CNCAN si are peste 18 ani de experienta si recunoasterea internationala in domeniul radonului.
Din Gura in Gura