Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Qfg Proiect Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Proiectare hidranti - Casa pompelor
1 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Focul este cel mai mare dusman al oricarei proprietati si chiar al vietii. Indiferent daca discutam de centre industriale, comerciale sau rezidentiale, incendiile pot cauza daune masive cladirilor si, de asemenea, pot duce la pierderi de vieti.

Instalatiile de stingere si limitare a incendiilor joaca un rol important in ceea ce priveste siguranta vietii si protectia proprietatilor, fiind probabil cele mai importante instalatii dintr-o cladire, deoarece scopul lor fiind de a proteja vieti si proprietati, strict in aceasta ordine.

Desi cladirea care adaposteste pompele/ecipamentele/utilajele ce deservesc instalatiile de stingere si limitare a incendiilor joaca un rol critic, aceasta este trecuta cu vederea de oamenii care trec pe langa ea pe cand intra in cladirea in care lucreaza sau locuiesc. Dar stiind unde se afla, care este rolul ei, ce echipamente se afla inauntru si la ce folosesc, pot face diferenta in caz de urgenta.

Pompele/grupurile de pompare utilizate la instalatiile de stingere si limitare a incendiilor sunt de obicei adapostite intr-o camera de pompe foarte aproape de rezervoarele de incendiu. Cel mai important este ca aceste pompe sa fie amplasate chiar sub partea de jos a rezervoarelor de incendiu, astfel incat toata apa din rezervoare sa poata curge in pompe prin gravitatie.

Ca toate sistemele importante, trebuie sa existe pompe de rezerva in cazul in care pompa principala se defecteaza. Exista o pompa principala care este electrica, o pompa de rezerva care este tot electrica si daca este posibil dublate de o pompa cu motor cu combustie interna, pompa ce va porni in cazul in care pompele cu functionare pe curent electric nu pot porni din diverse motive. Fiecare dintre aceste pompe trebuie sa fie capabile sa pompeze cantitatea de apa si sa dezvolte pierderea de presiune necesara intregului sistem deservit

Exista, de asemenea, un al patrulea tip de pompa numita pompa jockey. Aceasta este o pompa mica atasata la sistem care porneste continuu pentru a mentine presiunea corecta in sistemele de distributie. Daca exista o scurgere mica undeva in sistem, pompa jockey va porni pentru a compensa aceasta pierdere.

Pompele sunt controlate de senzori de presiune. Daca un pompier/personal calificat deschide un hidrant sau cand un sprinkler porneste, apa curge din sistem si scade presiunea. Senzorii de presiune vor detecta aceasta cadere de presiune si vor porni pompele de incendiu. Dar singura modalitate de a opri o pompa de incendiu este ca pompierul sa faca acest lucru manual in camera pompelor. Acesta este un cod international de practica conceput pentru a evita oprirea pompelor din cauza unei defectiuni a sistemului de control.

Alegerea echipamentelor, grupurilor de pompare din casa pompelor este decisa luand in considerare o serie de factori, dintre care unii sunt:
- zona acoperita de hidranti / sprinklere / drencere
- numarul de hidranti / sprinklere / drencere
- zona asumata de functionare a stropitoarelor
- tipul si amenajarea cladirii

Cu o experienta de peste 18 ani de proiecte finalizate atat in tara cat si peste hotare, va propunem serviciile noastre pentru proiectarea instalatiilor termice, sanitare, apa-canal, ventilatie-climatizare, stins incendii, energie verde.

Va asteptam sa ne contactati pentru a corobora datele tehnice ale cladirii avute in vedere, pentru a gasi cele mai potrivite solutii, altfel spus - pentru a beneficia de cele mai performante servicii de consultanta si proiectare in instalatii.

Paul Goron
0745.090.451
Din Gura in Gura