Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
2.90
3 stars: Normal
29 pareri

Vita-de-vie Cardinal

0 stars: 0.00 din 0 pareri

115 lei Lei
Brand
Stuguri rosii de masa
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Cardinal este un soi cu perioada scurta de vegetatie (155-160 zile), timp in care necesita 1800 - 1900 C temperatura utila.

In schimb vegetatia se preungeste pana toamna tarziu, din care cauza nu matureaza lemnul lastarilor decat pe 2/3 din lungimea lor. Are vigoare mare si fertilitate ridicata (75 - 80 % din lastari sunt fertili). Rodeste si pe copili, acestea putand fi folosite la taiere, pentru recuperarea productiei de struguri in iernile cand pierderile de ochi sunt mari.

Rezistente biologice : foarte slaba la ger (-14C, -16C) si la seceta; sensibili la mana si oidium, excorioza si scurt - nodare; toleranta mijlocie la putregaiul cenusiu al strugurilor.

Este predispus la meiere si margeluire, temperaturile scazute si ploile din timpul infloritului accentueaza fenomenele, dimiuandu-se procentul de productie marfa.Irigarea, pe fondul bogat de fertilizare, asigura intotdeauna productii mari de struguri 25-30 t/ha, din care 80% constituie productia marfa.

In regiunile din sudul tarii, Cardinal ajunge la maturitate de consum intre 1-10 august, iar in zonele de deal, subcarpatice, pe la jumatatea lunii.Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare - cca. 15-20 zile, cu conditia sa nu survina ploi, deoarece boabele fisureaza usor in zona pedicelului si sunt atacate de mucegai.

La maturarea de consum, strugurii acumuleaza cantitati mici de zaharuri 100-125 g/l, iar aciditatea variaza intre 3.2-4.5 g/l H2SO4.

Soiul Cardinal face parte din categoria strugurilor de masa.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura