Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Solutie pentru orice aplicatie

Membru Bizoo de 16 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Fosa septica ecologica 1500

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1600 lei Lei
Brand
Cilindrica orizontala
Out Of stock
Descriere
Fosa septica ecologica  

8-10 PERSOANE

Fosa septica pentru 8-10 persoane

DESCRIEREA PROCESULUI DE FUNCTIONARE A UNEI FOSE SEPTICE :

Fosele septice sunt rezervoare etanşe subterane, în care se colecteazǎ apele menajere produse în gospodǎrii, eliminǎ în bunǎ mǎsurǎ materiile poluante concentrate în apele uzate şi asigurǎ reţinerea materiilor solide şi a deşeurilor plutitoare.

Apele tratate se deverseazǎ in sol prin intermediul unei reţele de drenaj, compusǎ din pat de pietris sau tuburi găurite, aşezate peste un pat de pietriş sub cota de îngheţ a solului (80cm). Spaţiul din jurul tuburilor trebuie umplut cu piatrǎ spartǎ sau pietris.
Fosele septice pot folosi substanţe numite "bioactivatori" al căror rol este să dizolve materiile grosiere.
Conducta dintre casă şi fosa septică trebuie să fie de peste 1%. În conductele cu diametre mari, viteza de scurgere a apelor uzate nu atinge viteza de autocuraăţire şi materialele solide rămân pe conductă şi, în timp, se întăresc ducând la înfundarea conductei.

Fosele septice nu îngheaţă iarna, deoarece în interiorul fosei are loc un process biologic de fermentare în urma cǎruia se degajǎ cǎldurǎ.

Recipientul, aşezat în groapă, se va umple treptat cu apă înainte de turnarea materialului de umplutura, având astfel o bună stabilitate datorită greutăţii .

După fiecare vidanjare, fosa se va umple imediat cu apă

Se recomanda utilizarea unui separator de grasimi montat sub spalatorul din bucatarie , pentru a preveni colmatarea conductei si a fosei septice.

Principii de funcţionare

Apa menajera este rezultatul folosirii apei potabile (in foarte putine cazuri si a apei pluviale ) pentru activitatile casnice. Apele provenite de la bucatarie, dus, toaleta contin materii solide in suspensie de natura minerala si organica, in special compusi ai azotului si fosforului .
Aceasta apa intra in primul compartiment al fosei septice
Aici au loc procesele de decantare a materiei solide (prin gravitatie - rezultand un strat de namol pe fundul bazinului) si de separare a grasimilior prin flotatie (acestea fiind mai usoare decat apa se ridica la suprafata formand un strat de spuma). Tot in primul compartiment are loc si procesul de fermentatie anaeroba a namolului sedimentat (acesta prin mineralizare isi reduce considerabil volumul) precum si procesul de degradare anaeroba a substantei organice cu ajutorul bacteriilor prezente in apa uzata.
Se recomanda utilizarea unui separator de grasimi montat sub spalatorul din bucatarie , pentru a preveni colmatarea conductei si a fosei septic e.
Din prima camera apa (decantata primar) trece in decantorul secundar
Materiile solide se acumuleazǎ, in general, in primul compartiment unde suferǎ o fermentatie anaerobǎ bazicǎ. Aceastǎ fermentatie antreneazǎ productia de oxid si bioxid de carbon, hidrogen sulfurat si metan
Dupa primul compartiment, un al doilea primeste efluentii decantati sub forma unui fluid limpede.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura