Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Pelerinaj februarie 2018 Israel
600 €
Brand
AFIS
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Pelerinaj Tara Sfanta Israel

23-28 februarie 2018

Pret: 599 euro (loc in camera dubla / tripla)

Ziua 1: Plecare din Bucuresti de pe aeroportul (Henri Coanda (Otopeni) in jurul orei 11:00 cu compania israeliana EL-AL Airlines. Mic dejun in avion.
Sosire pe aeroportul Ben Gurion, Tel-Aviv cel mai mare oras cosmopolitan ” orasul alb “. Patrimoniu UNESCO cu vizitarea minunatei faleze de la Marea Mediterana. Se viziteaza cetatea Jaffa cel mai vechi port din lume si  Biserica Ortodoxa Sf. Mihail (aici slujeste preotul roman, Gherasim ). Ne deplasam spre Lood (Lida) la  Biserica in care se afla mormantul, moastele si lantul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. En Karem pestera unde s-a nascut Sf.Ioan Botezatorul. - Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 2: Mic dejun. Inchinare la Biserica Ortodoxa a Sfintei Nasteri ridicata pe locul unde s-a nascut Iisus, loc marcat cu o stea de argint cu 14 colturi, daruita de Domnul Tarii Romanesti Nicolae Mavrocordat in  1717.- Biserica Campul Pastorilor,  Biserica Romano-Catolica Sf. Ecaterina (de aici se transmite in fiecare an in toata lumea slujba de Craciun) si Grota Alaptarii, apoi se face deplasarea spre Manastirea Sfantului Teodosie cu pestera magilor unde se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia mama Sf. Sava, Sf. Evloghia  mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota mama Sf. Cosma si Damian si inchinare la moastele intregi ale Sfantului Sava cel Sfintit cu finicul tamaduitor si grabnic ajutator in diferite boli si nastere de prunci. - Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 3: Mic dejun. Plecare catre Cetatea Ierusalimului si pietonal facem Drumul Crucii cu cele 14 statii.
Inchinare la Piatra Ungerii si la toate Sfintele Paraclise se face noaptea la ora 22 (optional 15 $) (Numai noaptea este deschis Tezaurul cu Sf. Moaste de la Ierusalim).
Biserica Mormantului Maicii Domnului cu capela Sf. Ioachim si Ana si cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Ierusalemiteanca, Valea Iosafat locul Judecatii de apoi, Poarta de Aur-Zidul Plangerii inalt de 18 m si lung de 48 m-relicva din templul lui Solomon (7o dH.).

Cina si cazare in Bethleem

Ziua 4: Mic dejun. Plecam spre Ierihon (aici Mantuitorul a vindecat un orb), cel mai vechi oras din lume, cu Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zaheu (Vamesul Zaheu l-a intampinat pe Iisus, catarat intr-un dud) si Biserica Romaneasca din Ierihon. (Optional se poate urca cu telecabina pe Muntele Carantaniei - Muntele Ispitirii (15 $). Plecare spre Hozeva, unde ne vom inchina la Manastirea Sf. Gheorghe la racla cu moastele intregi ale Cuv. Ioan Iacob Romanul de la Neamt - Hozevitul  si la pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanu. Vom opri la Marea Moarta aflata la 417 m sub nivelul Oceanului Planetar unde pregatiti cu costume putem face baie si cotinuam cu vizitarea Centrului de produse cosmetice AHAVA. Inchinare la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan unde a poposit Maica Domnului in drum spre Egipt - Cina si cazare in Bethleem

Ziua 5: Mic dejun. Vizita pe Muntele Sionului a Bisericii Adormirea Maicii Domnului ridicata pe casa Sf. Ap. Ioan, Foisorul cu ,,Cina cea de Taina unde Sfantul Duh s-a pogorat peste Sf. Apostoli’’ si mormantul Regelui David (parintele Psaltirii),  vom continua pelerinajul urcand pe  Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Cetatii Sfinte,  Muntele Maslinilor cu maslini milenari, vizitarea  Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru) si Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor (este construita prin contributia a 12 state pe locul prinderii Domnului, si tot aici se afla Piatra Originala),  Muntele Eleon cu Biserica Inaltarii, Biserica Sf. Ioan Botezatorul ridicata pe locul unde i s-a taiat si s-a aflat capul  Sf. Ioan. - Cina si cazare in Bethleem
Din Gura in Gura