Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Paradisul Verde
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Seminte de chia Mexic 250g Paradisul Verde
245 lei
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Salvia hispanica, cunoscuta sub numele de Chia, este o specie de planta cu flori, din familia mentei, Lamiaceae, originara din centrul si sudul Mexicului si Guatemala. Chia a fost cultivata de azteci in perioada precolumbiana, semintele sale sunt folosite si astazi in aceste zone, macinate sau intregi, adaugate in bauturi nutritive sau consumate ca aliment hranitor. Semintele de chia erau cunoscute in istorie ca hrana curierilor si razboinicilor azteci deoarece ei considerau ca aceasta le dadea vigoare si rezistenta. Semintele de Chia sunt bogate in OMEGA 3 chiar mai mult decat pestele sau semintele de in,se umfla de 8 -10 ori  in volum (cand se pun in apa) formand un gel, ca atare dupa ce le consumati ele elimina treptat acea apa asigurand o hidratare continua a corpului. Faptul ca semintele de chia se umfla ofera senzatie de satietate dupa ce le mancam astfel poate ajuta in dietele de slabire. Continutul mare de antioxidanti ajuta semintele de chia, alfel cu un continut mare de uleiuri, sa se pastreze timp indelungat fara sa rancezeasca.

Valori nutritive la 100g:  Energie 490 kcal, proteine 20 g, carbohidrați 7 g, lipide 31 g, acizi saturați 3.1 g, acizi nesaturați 1.9 g, acizi grași polinesaturați 5.0 g, acizi omega (ω3 18.6 g, ω6 4.8 g si ω9 1.6 g), fibre 37.9 g.

Recomandări:  Semintele de chia se pot consuma ca atare, sub forma de gel sau macinate ca faina; se pot adauga in smoothie-uri, sucuri, la musli, la cereale sau salate, ca adaos de faina la cozonaci, paine, etc.

Reteta: http://www.biofair.ro/seminte-chia-mexic-250g-pv
Din Gura in Gura