Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Optim Capital
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Teren in Predeal cu potential turistic ridicat
96 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Terenul este situat intr-o zona deosebita, intre Statiunea Predeal si Paraul Rece, in zona cabanei Fotbal Club Steaua (Forban), pe drumul ce duce catre cabana Diham si Dihamul Militar.

Este la 3 km de intrarea in Predeal, fiind inconjurat de padure.

Peisajul este absolut fascinant, de la nivelul solului fiind vizibile masivele Bucegi, Piatra Craiului, Postavarul, Piatra Mare si Baiului; o priveliste de 360 de grade, vizibila din aproape orice loc al terenului.

Accesul la teren este foarte usor, 1,5 km din drumul national DN73A, pe un drum de macadam circulabil in toate anotimpurile.

Terenul este in intravilan si exista toate aprobarile necesare pentru constructia de obiective turistice sau case de vazanta. Exista Plan urbanizstic detaliat (PUD) si Plan urbanistic zonal (PUZ), reteaua de gaze si reteaua electrica sunt la marginea terenului, alimentarea cu apa este rezolvata prin captarea unui izvor, iar canalizarea se rezolva printr-o statie de epurare care are probarea de a deversa apele tratate intr-un parau din apropiere.

Panta naturala a terenului este mica, permitiand o utilizare optima a terenului. Inclinatia terenului permite amplasarea constructiilor cu fata spre Est,ENE si VNV.

Din punct de vedere administrativ,zona apartine de Rasnov, ceea ce reprezinta un considerabil avantaj in privinta taxelor care sunt mai reduse aici decat la Predeal.

Alte utilitati, (ex salubrizarea, paza si protectia, internet, televiziune prin cablu etc) pot fi asigurate de catre firme de profil din Predeal, care au facut deja oferte proprietarilor din zona.

Proprietarii din zona au facut demersuri pentru modernizarea drumului. Drumul modernizat ar putea un impact pozitiv asupra investitiilor din zona dar nu este ceva foarte important. La ora actuala exista un drum de macadam, practicabil in toate anotimpurile care continua cca 6 km catre cabana Diham (cabana turistica) si o cabana a armatei, de unde se bifurca apoi spre o alta cabana turistica cabana - Poiana Izvoarelor sau coboara,la dreapta, spre orasul Rasnov. Drumul este intretinut inclusiv iarna prin grija unitatilor militare din zona si a autoritatilor locale.

Pretul este de 80 eur+tva/mp de teren si in limite rezonabile,poate fi negociat.
In acest pret, vanzatorul se obliga sa asigure la marginea terenului urmatoarele utilitati: apa, canal, gaz, electricitate. Se poate discuta ca masura de siguranta pentru cumparator, ca 10% din valoarea tranzactiei sa fie virata intr-un cont escrow la care vanzatorul va avea acces doar dupa finalizarea accesului la utilitati

A doaua varianta ar fi ca noul proprietar sa efectueze investitiile necesare accesului la utilitati. In acest caz pretul de vanzare aterenului poate fi diminuat cu contravaloarea investitiilor facut de cumparator.
Se poate vizita in orice moment al zilei, vanzatorul avand in zona o persoana care va poate arata terenul si va poate da explicatiile necesare, la fata locului.
La cererea potentialilor cumparatori,vanzatorul poate asigura contra cost,transportul,masa si cazarea in zona a persoanelor interesate sa vada terenul la fata locului.

Suprafata disponibila 12.5 ha.

Renerul poate fi vizualizat si pe youtube la adresa:
http://www.youtube.com/watch?v=oxsDvYqPc_Y
Din Gura in Gura