Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Opticas Srl.
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Lentile de contact
Brand
Toti producatorii
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Daca doresti sa porti lentile de contact trebuie, mai intai, sa consulti un medic oftalmolog. Trebuie sa faci acest pas chiar daca nu porti ochelari si vrei doar sa iti schimbi culoarea ochilor.

Motivul? Lentilele de contact sunt dispozitive medicale individuale si trebuie adaptate de un specialist. Desi, in zilele noastre, aproape oricine poate purta lentile de contact, exista anumite exceptii.

Medicul va efectua un consult preliminar pentru a determina daca poti purta lentile de contact si-ti va prescrie lentilele de contact adaptate nevoilor tale.


Lentilele de contact nu exclud purtarea ochelarilor

Ei bine, DA ! Vor exista momente in care va fi mai comod pentru tine sa porti ochelarii, asa cum vor exista momente in care avantajele oferite de lentilele de contact sunt indiscutabile. Lentilele de contact iti ofera libertatea de care ai nevoie atunci cand faci sport sau iti pot evidentia infatisarea atunci cand doresti. In schimb, ele nu pot inlocui ochelarii cu filtre special dedicate comportamentului vizual in fata monitorului.
O sursa de confuzie in legatura cu lentilele de contact o reprezinta sensul sintagmelor: frecventa de inlocuire si regim de purtare.

Frecventa de inlocuire vizeaza momentul la care lentilele de contact moi trebuie inlocuite cu altele noi, perfect sterile. Fabricantii consacrati propun urmatoarele categorii:


* Lentile cu inlocuire zilnica (inlocuire la sfarsitul zilei de purtare);

* Lentile cu inlocuire frecventa (inlocuire la 2 saptamani - o luna);

* Lentile conventionale (inlocuire la cel putin 3 luni).


Regimul de purtare se refera la cat de des trebuie indepartate sau "scoase" lentilele de contact - fara ca aceasta sa insemne, neaparat, ca trebuie aruncate si inlocuite.

* Purtare zilnica inseamna ca lentilele se indeparteaza inainte de culcare;

* Purtare continua inseamna ca lentilele pot fi purtate neintrerupt de la aplicare pana la momentul inlocuirii recomandat de specialist;

* Purtarea extinsa reprezinta regimul de purtare zilnica la care este posibila purtarea ocazionala in timpul somnului.

Orizontul ofertei de lentile de contact existente pe piata este foarte larg. Nu e cazul sa te simti coplesit/a de acest domeniu. Lentilele de contact se pot imparti in mai multe categorii in functie de materialul utilizat la fabricarea lor, frecventa de inlocuire si nevoia careia i se adreseaza.

In functie de material, lentilele de contact sunt: moi sau rigide (gaz permeabile). Cele moi sunt foarte usor de adaptat, contin intre 25% si 79% apa si sunt confortabile. Cele rigide se adapteaza mai greu, dar sunt mai durabile, mai rezistente la depozite, insa investitia initiala este mai mare.

Exista doua modalitati prin care se poate evita intretinerea lentilelor de contact.


* Una din ele se refera la lentilele de contact cu regim de purtare continua, ce se pot purta pana la expirarea termenul de inlocuire recomandat de specialist. Din pacate, purtarea extinsa nu este o idee buna pentru toti pacientii si prezinta o crestere a riscului aparitiei complicatiilor oculare.

* Cea de-a doua o reprezinta lentilele de contact cu inlocuire zilnica. Aceasta varianta este considerata de cei mai multi specialisti ca fiind cea mai buna, deoarece este cea mai sanatoasa modalitate de inlocuire a lentilelor de contact, prin eliminarea efectului negativ al depozitelor de la o zi la alta.


Desi purtarea lentilelor de contact poate fi distractiva, oftalmologii avertizeaza purtatorii de lentile de contact sa nu-si imprumute lentilele prietenilor.

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale individuale si sunt destinate nevoilor specifice purtatorului caruia i-au fost prescrise. Schimbul de lentile poate provoca inclusiv transmiterea anumitor bacterii, care pot conduce la infectii oculare grave.
Din Gura in Gura