Bizoo
Vanzare Jobs Contul meu Reduceri MegaAjutor Intra in cont

MRG Stainless Group Srl

0741128884, 0727253092

Aluminiu

Out of stock
Telefon:
0741128884
 

Detalii produs

Compania noastra va poate oferi din stoc sau la comanda o gama diversificata de produse din aluminiu: table aluminiu, placi din aluminiu,benzi aluminiu,folii din aluminiu, profile L, T, U din aluminiu, profile după desen din aluminiu, tevi aluminiu,tevi patrate si rectangulare din aluminiu, bare aluminiu, platbanda aluminiu, bare pătrate din aluminiu, hexagoane din aluminiu, cornier aluminiu, scări din aluminiu, schele din aluminiu, paleti si cutii din aluminiu, cornier ambutisat din aluminiu etc.

Al este unul din cele mai raspandite metale in natura; el alcatuieste 7,4% din scoarta pamantului. Al nu exista in stare nativa. Dintre mineralele mai importante sunt: micele, feldspatii respectiv si produsele de alterare ale acestora: caolinul si argila, corindonul si varietatile lui, bauxita apoi criobitul.

Cel mai apropiat analog al borului - aluminiul - ocupa dupa raspândirea lui în natura locul al patrulea (dupa O, H si Si), reprezentând aproximativ 5,5% din numarul total de atomi ai scoartei pamântului. În istoria lui geochimica, aluminiul este strâns legat de oxigen si siliciu. Cea mai mare cantitate de aluminiu este concentrata în silicatii de aluminiu (X 4). Un produs foarte raspândit de alterare a rocilor formate din acest mineral este argila, a carei compozitie fundamentala (corespunzatoare mineralului caolin), corespunde formulei Al2O3ˇ2SiO2ˇ2H2O. Dintre celelalte minerale de aluminiu, cele mai importante sunt bauxitul (Al2O3ˇxH2O) si criolitul (AlF3ˇ3NaF).

Aluminiul elementar a fost izolat pentru prima oara în anul 1827. Astazi, el se obtine industrial prin electroliza solutiei de Al2O3 în criolit topit. Procesul se efectueaza la temperaturi de aproximativ 1000 �C în cuptoare electrice speciale, la anod degajându-se oxigen, iar la catod aluminiu lichid. Acesta se aduna la fundul cuptorului, de unde se elimina periodic.

Aluminiul este un metal destul de dur, de culoare argintie-alba, cu greutatea specifica 2,7, care se topeste la 660 grd C si fierbe la 2060 grd C. El este foarte ductibil si se caracterizeaza printr-o conductibilitate electrica ridicata, care reprezinta aproximativ 0,6 din conductibilitatea electrica a cuprului. Fiind de peste trei ori mai usor decât acesta, aluminiul îl înlocuieste partial în fabricatia conductorilor electrici. Aceasta se datoreste în special faptului ca pentru sectiuni care asigura aceeasi conductibilitate electrica, greutatea conductorilor de aluminiu este de doua ori mai mica decât a conductorilor de cupru.

Aluminiul se utilizeaza mult mai mult sub forma diferitelor aliaje, care se caracterizeaza atât prin densitatea lor mica, cât si prin excelente proprietati mecanice. Este deosebit de importanta asa-numitul duraluminiul (compozitia aproximativa: 94% Al, 4% Cu si câte 0,5% Mg, Mn, Fe si Si). Duraluminiul este valoros prin faptul ca piesele confectionate din el sunt de aproape de trei ori mai usoare decât piesele din otel, la o rezistenta egala. Fara a vorbi de industria aeronautica, pentru care greutatea specifica mica a materialului este deosebit de importanta, reducerea greutatii constructilor metalice prezinta o importanta enorma pentru numeroase domenii ale tehnicii. Aceasta se vede deosebit de clar daca se tine seama de faptul ca, de exemplu, într-un vagon de marfa încarcat aproximativ 1/3 din întreaga greutate revine materialelor din care este confectionat vagonul, iar la vagoanele de persoane greutatea propie a acestora reprezinta pâna la 95% din sarcina.

Este evident ca numai înlocuirea partiala a otelului cu duraluminiu ar avea un urias efect tehnico-economic. Din aceasta cauza, cât si datorita existentei în natura a unor rezerve practic inepuizabile de aluminiu, el este denumit pe drept cuvânt "metalul viitorului".

Posibilitatea înlocuirii pe scara mare a principalului metal al tehnicii moderne - fierul - cu aluminiul este limitata în special de costul ridicat al aluminiului.
Descarca informatii suplimentare

Date de contact

Trimite mesaj
Numele companiei: MRG Stainless Group Srl
Persoana de contact: Mihai Oprea
Adresa: Soseaua Odai FN
Localitate: Bucuresti
Judet: Bucuresti
Telefon: 0741128884
Telefon mobil: 0727253092

Produsul a fost adaugat in Cos

Ai 0 produse in cosul de cumparaturi