Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Miriam Mi Tourism Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Pelerinaj Rusia, Sfantul Serafim de Sarov, 29 iunie-6 iulie
599 €
Brand
Pelerinaj Rusia
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Program in doua variante:
- plecare cu autocarul catre Moscova, retur cu avionul
- plecare / sosire cu avionul

PROGRAM:
Ziua 0: duminica 29 iunie 2014, seara: BINE ATI VENIT IN RUSIA!
Sosire la Moscova in cursul serii, astfel:
Plecare cu avionul din Bucuresti sau Chisinau  (avion Bucuresti sau Chisinau – Moscova).

Ziua 2: marti 1 iulie: MOSCOVA
Vizita la Galeriile Tretiacov, celebrele galerii de arta rusa, cuprinzand in 62 camere, peste 100.000 de piese din sec. 10 – 19. Galeria de icoana veche cuprinde celebra icoana Sf. Treime a Sf. Andrei Rubliov, precum si alte 3 icoane originale de mari dimeniuni ale acestuia. Intr-un paraclis special construit in lateralul galeriei se afla icoana originala Maica Domnului din Vladimir (cea mai venerata icoana a poporului rus), in prezent in catedrala din Vladimir fiind o copie. Duminica, acces pana la ora 17 (deschis pana la ora 18).

Dupa pranz, plecare la Serghiev Posad (60 km nord de Moscova), vizitarea marii Lavre a Sfintei Treimi a Sf Serghie de Radonej (patrimoniul UNESCO)
LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov.

Ziua 3: miercuri 2 iulie: MOSCOVA, VLADIMIR, MUROM, SIUZDAL
Inelului de Aur al Rusiei (Moscova, Serghiev Posad, Jaroslavl, Suzdal, Vladimir), zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri (cetati). Centre istorice, religioase si de arta medievala de mare importanta in secolele 12 – 13, Vladimir si Siuzdal fac astazi parte din patrimoniul UNESCO.

Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la Manastirea Sfintei Treimi a Sfantului Serafim de Sarov, hotelul manastirii (hotel 2*-3* nou, conditii foarte bune, camere cu baie cu 2-4 paturi).

Ziua 4: joi 3 iulie: Sf SERAFIM de SAROV
Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” (dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

Program de slujbe in timpul saptamanii: orele 5,30 – 7, Utrenia / ora 7 – Acatistul Sf. Serafim /  ora 8 – Sf. Liturghie; slujbele se tin in biserica in care se afla sfintele moaste ale Sf. Serafim de Sarov.

Participa la slujba de dimineata: acatistul Sf Serafim de Sarov si Sfanta Liturghie. Program liber in cadrul manastirii.

Orele 12.30-18: vizita in „pustia de aproape” la izvorul tamaduitor al Sf. Serafim de Sarov, la izvorul tamaduitor al Maicii Domnului (la care Ea se arata zilnic); baie in apele tamaduitoare.

Ziua 5: vineri 4 iulie: DIVEEVO, MUROM, JAROSLAVL
Dimineata program liber in cadrul manastirii, la ora 11 plecare spre Moscova.
Scurta vizita la Murom
Seara ajungem la Jaroslavl, cazare hotel IBIS Yaroslavl Center 3*.

Ziua 6: sambata 5 iulie:  JAROSLAVL, ROSTOV, SERGHIEV POSAD
Manastirea Tolga de langa Jaroslav (de la 1354) Cazare la Serghiev Posad, hotel 3* (hotelul sfintei lavre)

Ziua 7: duminica 6 iulie: spre Romania
Dimineata devreme, participare la prima Sf Liturghie la Lavra Sf. Serghie de Radonej.

La ora 8, plecare Moscova,  zbor spre Romania.
Din Gura in Gura