Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 3 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Tratament motor Metalubs X Old

0 stars: 0.00 din 0 pareri

236 lei Lei
Brand
250 ml
Out Of stock
Descriere
Metalubs X Old este produs de innobilare pe baza de material de mare vascozitate cu componente policeramice cu efect de etansare si micsorare a frecarii.

Metalubs X OLD a fost dezvoltat datorita fenomenului de uzura aparut la motoare de benzina, diesel sau turbo, la autoturisme, motociclete, camioane, tractoare, motoare de vapor, motoare speciale.

In cazul celor mai multor autoturisme, din energia produsa de combustibil in general 30% se pierde prin frecare. Aceasta pierdere de energie este micsorata de X OLD cu 60%. Uleiul de motor transporta particulele policeramice in toate locurile, unde pot aparea frecari. Datorita marimii microparticulelor, acestea ajung la denivelarile din suprafetele metalice din cilindri, pistoane, segmenti, rulmenti, axe, etc., la partile aflate in frecare a acestora, unde se depun ti se fixeaza. Microparticulele in afara de problemele de uzura, rezolva si problemele neetanseitatii. Astfel scade semnificativ emisia de gaze nocive. Datorita innobilarii suprafetelor, produsul mareste in mod semnificativ durata de viata a motoarelor si confera lubrifiere de securitate.

Acest lucru usureaza functionarea interna a motorului si miscarea partilor componente, ceea ce duce la marirea randamentului si reducerea consumului. Particulele policeramice au o importanta semnificativa in tehnica moderna de ungere. Distanta dintre suprafetele metalice ale motoarelor si transmisiilor intre care apare frecarea este foarte mica, deseori numai de 1 micron, astfel microparticulele de marime mai mare nu adera la suprafetele metalice. Elementele filtrelor obisnuite au structura de filtrare de 15-20 microni (filtrele superfine filtreaza 1-3 microni), astfel microparticulele produsului X OLD nu pot fi filtrate de acestea. In zilele noastre foarte multe vehicule au montate sisteme de filtrare secundare pentru filtrarea de 1-3 microni, din aceasta cauza este necesara finetea de microparticule. METALUBS X OLD sub presiune si temperatura intra in reactie chimica cu metalele si innobileaza suprafata acestora. Suprafata astfel formata neteda si foarte dura rezista la deteriorarile cauzate de frecare si chiar la solicitarile extreme ofera conditii ideale de lubrifiere uleiurilor.

Datorita scaderii considerabile ale frecarii se micsoreaza temperatura de functionare si zgomotul de lucru. Astfel X OLD asigura o ungere de siguranta chiar la pierderea partiala sau totala a uleiului de motor sau a presiunii acestuia. Este compatibil cu orice tip de lubrifiant, cu uleiuri sintetice si minerale. Datorita reducerii frecarii, vascozitatea uleiului se pastreaza pe o perioada mai lunga, se mareste intervalul dintre schimburile obligatorii de ulei, astfel se protejeaza mediul. Reduce la minim colmatarea uleiurilor cu produse de ardere, impuritati metalice si emisia de gaze toxice. La folosirea adecvata a produsului in masini se garanteaza ca nu se produce nici o deformare, deteriorare.

Domenii de utilizare

Prosusul X OLD se poate folosi la motoare foarte uzate pe benzina, diesel, gaz sau cu turbo, cu consum de ulei minim 1L/1000 km. Vascozitatea produsului X OLD a fost dezvoltata in asa fel, ca sa mentina functionarea lina a motoarelor uzate.

Mod de utilizare

Se adauga in uleiul de motor in proportie de 5- 10%. Totdeauna se aplica in motor cald si se incalzeste produsul la 25-30  �C (se pune in apa calda). Dupa aplicare trebuie mentinut motorul in stare de functionare cateva minute sau trebuie parcursi cativa km. A se agita inainte de folosire. La fiecare schimb de ulei este indicata folosirea produsului.

Atentie!

Se vor ocoli sursele de foc! A se evita contactul cu suprafetele lacuite sau vopsite.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura