Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 9 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Gris - 500 g

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Out Of stock
Descriere
Grisul se obtine din grau dur si are o culoare alb-galbui, cu gust placut, dulceag si miros specific.
Graul dur se cultiva in multe tari ca: Italia (pentru a obtine paste sau alte produse alimentare), America (este crescut aproape exclusiv in Dakota de Sud), Germania (aici, productia de grau dur a inceput la mijlocul anilor 80), India si Orientul mijlociu fiind utilizat la prepararea deserturilor.

Grisul obtinut din grau, are cel mai mare continut de gluten si este bogat in amidon si proteine. Grisul este utilizat, in principal, pentru a obtine paste fainoase dar si pentru a obtine cus cus (un fel de mancare popular in Maroc si Algeria, fiind servit cu legume preparate fie intr-o usoara sau picanta tocana, fie in supa, precum si alaturi de carne; in Algeria, cus cus-ul este servit cu peste intr-un sos dulce cu stafide si ceapa caramelizata).

Desi este fabricat din grau, grisul nu are valoare nutritiva deoarece nu contine fibre iar vitaminele si mineralele sunt in cantitati infime. Totusi consumat in combinatie cu lactate, fructe sau legume poate constitui un desert sau o mancare delicioasa (cotunasii cu branza, grisul cu lapte sunt deserturi bune pentru aportul de calciu).

Grisul, pentru a-si pastra uleiurile sale naturale si continutul de nutrienti, trebuie pastrat in frigider intr-un vas etans. Totusi, daca grisul incepe sa miroase a ranced, trebuie aruncat.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura