Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Macofil Sa
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Pavele si borduri
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
In contextul dezvoltării unei noi arhitecturi in mediul urban si rural, o localitate, o instituţie, o curte cu clădiri frumoase dar cu spatii de acces , pieţe, platforme neamenajate arata inestetic.

In acest context noi va propunem modernul sistem „Pavele de beton” intr-o gama multipla de forme si culori care creează un nou concept de ambianta si buna dispoziţie.

Punerea in opera - montarea pavelelor

Pentru stabilirea exacta a suprafeţei de pavat este necesara o schiţa exacta a terenului ce trebuie amenajat. Dupăce v-aţihotărâtasupra modelului pavelelor veţi face un plan de montaj :

1.Se înlăturade pe suprafaţa ce urmează a se pava un strat de 10 ÷30 cm. de pământ, umplându-se apoi cu pietriş sau zgura pânăla aceiaşiînălţime

2.Pietrişul (zgura) seîmprăştiepe terasamentin mod egal si apoi se netezeşte.

3.Cu un vibrator cu placa (greutatea serviciu 130 - 160 kg) se compactează terasamentul. Pentru suprafeţele mici se poate folosi si unmai de mina din lemn pentru compactare. Peste acest strat de pietriş (zgura) compactat se pune un strat de nisip uscat de cea. 4-6 cm. (sort 2-5) numit pat pentru pavaj ce trebuie nivelat cu ajutorul unei rigle. Patul de pavaj trebuie sa fie neted , fărăurme. Este bine sa se ştiecala vibrarea pavelelor montate pe nisip înălţimea scade cu cea. 2 cm.

4. Suprafaţa pavata trebuie sa aibăo mica panta de scurgere de 1%. Aceasta panta se realizează astfel : seintroduc doua ţevi(rigle de lemn cu secţiunea 4x4 cm.) măsurându-seexact diferenţa de nivel, pe acestea culisândrigle de nivelare.

5. Terasamentul se nivelează numai după introducerea ţevilor, realizându-se înclinarea dorita, apoi ţevile se îndepărtează.

6.Montajul pavajului se face prin simpla aşezare a pavelelor în configuraţiadorita . Intre pavele se lasăun rost de 2-3 care se umple cu nisip ulterior. Nu trebuie păşit pe patul de pavaj gata pregătit.

7.Pentru a evita alunecarea pavajului este indicat ca acesta sa fie montat intre borduri de beton.

Pavelele, bordurile si dalele vibropresate se executa confrm urmatoarelor standarde :

- SR EN 1338/2004 - Pavele din beton - conditii si metode de incarcare;

- SR EN 1339/2004 - Dale din beton - conditii si metode de incarcare;

- SR EN 1340/2004 - Elemente de borduri dn beton - conditii si metode de incarcare.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura