Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Butasi zmeura Lathan, Rubin, Cayuga, Polka
4 lei
Brand
Zmeura
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Vand butasi zmeura Lathan, Rubin, Cayuga, Cytria, Polka din pepiniera proprie.

Produce fructe din primul an de plantarea, butasii au o creştere rapidă. Acest soiuri au rezistenţă ridicată la îngheţ şi este destul de rezistent la boli. Fructul este de dimensiuni deosebit de mari. Recoltarea începe la mijlocul lunii iulie pană în octombrie - noiembrie la venirea îngheţului, cu un vârf de producţie la mijlocul lunii august. Poate fi folosita atât în stare proaspătă cât şi congelata sau pentru prepararea de dulceţuri, gem, sirop, etc.

Bogata in vitamina c, zmeura poate ameliora afectiunile gastrice sau ulcerul gastric si lupta ca un medicament impotriva racelii. Consumata regulat,zmeura poate lupta impotriva afectiunilor insotie de febre sau a afectiunilor pulmonare si respiratorii. Medicii recomanda sucul de zmeura suferinzilor de astenie.

Dintre minerale, zmeura contine cantitati importante de mangan, magneziu, cupru si potasiu. Fructele de zmeura contin si calciu, zinc, fosfor, toate in forme usor asimilabile.

Consumand zmeura, aducem in organism o paleta larga de antioxidanti si compusi antiinflamatori care intaresc imunitatea, redau vitalitatea organismului si incetinesc procesele de imbatranire.
Multumita bogatiei de antioxidanti cu care este “inzestrata”, zmeura este unul din cele mai sanatoase alimente, cu virtuti anticancerigene remarcabile.

Zmeura e recomandata si celor care lupta impotriva obezitatii. Zmeura imbunatateste considerabil digestia si tine locul pastilelor in cazul bolilor de tranzit intestinal, ulcer sau gastrita. S-a descoperit ca este un puternic antioxidant, mai puternic chiar si decat rosiile sau capsunile.

Continutul bogat de antioxidanti si vitamine din fructele de zmeura contribuie la prevenirea imbatranirii retiniene, care se produce cu inaintarea in varsta. Studii americane au aratat ca persoanele care consuma frecvent fructe de padure au un risc cu 35% mai mic de a dezvolta degenerescenta maculara si cataracta.

Zmeura este unul din fructele cu cel mai mare continut in fibre vegetale (35%), care ajuta la tratarea si preventia constipatiei.
Se recomanda o cura de 10 zile, in care se consuma dimineata si seara, pe stomacul gol, cel putin 100g de zmeura.
Menstruatia neregulata, dureroasa sau abundenta se vindeca prin cure cu fructe si ceai de zmeura. Cura cu zmeura (300 g/zi, timp de 12 zile) este benefica in afectiunile reumatismale, datorita continutului bogat de substante cu rol antiinflamator si vitaminei C.
4 ron/butas

oferta-100 +50 gratis
Zmeurul prezinta marele avantaj ca intra foarte timpuriu pe rod (din anul doi de la plantare) si da productii mari, ceea ce are  ca rezultat recuperarea rapida a cheltuielilor de infiintare.

O afacere pentru tine si familia ta!!!

Pentru înfiintarea unei culturi pe jumătate de hectar aveti nevoie de 3500 de plante.
Din Gura in Gura