Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Eficienta la pretul corect

Membru Bizoo de 8 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Centrale pe gaz, cu condensare

0 stars: 0.00 din 0 pareri

$
Out Of stock
Descriere
Conform Directivei europene de eficientizare energetica ErP2015, din 26 septembrie 2015 fiecare centrala pe gaz nou montata trebuie sa fie cu condensare.

Un cazan cu condensare este un cazan care răceşte gazele de ardere evacuate în atmosferă până sub temperatura punctului de rouă, care pentru gaze provenite din arderea gazului natural este de 57 C, condensând cât mai mult din vaporii de apă din aceste gaze şi recuperând căldura lor latentă de vaporizare, folosind aceasta energie suplimentara pentru incalzirea propriu-zisa.

Cu cât gazele de ardere racesc mai mult, cu atât cota de vapori condensaţi este mai mare şi eficienţa energetică creşte. Randamentul energetic al acestor centrale este (la scara echivalenta cu centralele conventionale) intre 106 si 109%.

Aceste centrale lucrează cel mai bine la temperaturi scăzute ale agentului termic, de ca. 40 C – 45 grade C (tur), cand au un consum scazut fata de  centralele conventionale cu ca. 35%. Ele sunt eficiente si până la temperaturi de retur de  55 - 60 C, cand au un consum scazut fata de  centralele conventionale cu ca. 15 -20%. Cu o tehnica si automatizare superioara, aceste centrale moduleaza in continuu puterea lor, dupa necesarul de moment de caldura pentru intreaga instalatie.

Astfel numarul de cicluri pornire/oprire arzator se reduce foarte mult, ceea ce atrage dupa sine nu numai reducerea consumului, dar si prelungirea duratei de viata al centralei fata de de cea conventionala cu peste 50%. Alte beneficii clar ecologice sunt cele de reducere al emisiilor noxelor, dioxidolui de carbon cat si al consumului de gaze proportional cu reducerea consumului de oxigen necesar fiecarui proces de ardere.

La centrale cu condensare se recomandă montajul cu senzor exterior, evacuare cu tiraj fortat şi producerea apei calde de consum în sisteme cu boiler.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura